SON DAKİKA

Amcasını öldürmüştü! Kendisini böyle savundu

12 Nisan 2019, Cuma 11:57

     


Bursa'nın Gemlik ilçesinde amcası Mehmet Şerefhan'ı (34)  bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan yeğen Ebuzer Şerefhan'ın (20) yargılanmasına başlandı. Hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istenen Şerefhan, kendisini "Aileme küfür edip bana saldırdı. Olay günü uyuşturucu içmişti.  Amacım öldürmek değildi, kendimi korumak istedim" diye savundu.

Olay, Bursa’nın Gemlik ilçesinde geçtiğimiz  Eylül ayında meydana geldi. Mehmet Şerefhan, bıçaklanarak yaralanmasına rağmen yürüyerek gittiği hastanede doktorların müdahalesine  rağmen kurtaılamadı. Olayın ardından araştırma başlatan polis, Şerefhan’ı bıçaklayan şüphelinin yeğeni Ebuzer Şerefhan olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Ebuzer Şerefhan, tutuklanarak, cezaevine konuldu.

'AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ'

Ebuzer Şerefhan'ın, Bursa 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya öldürülen Mehmet Şerefhan’ın yakınları ile taraf avukatları katıldı. Savunması alınan Ebuzer Şerefhan, amcasının olay günü uyuşturucu kullandığını ve ailesine küfür ederek, kendisine saldırdığını öne sürdü. Şerefhan, ''Amcam bizimle birlikte büyüdü. O'nu annem büyüttü. Olay akşamı yanına gittim. Her zamanki gibi uyuşturucu kullanıyordu. Araba istedi, o anda babama küfür etti. 'Amca küfür etme' dedim. Bu sefer anneme küfür etmeye başladı. İkimiz de gerildik. Bana sopayla vurmaya çalıştı. Daha sonra tenha bir yerde, yanıma aldığım çakıyı çıkarıp, kendimi savunmak için üç kere çakıyı savurdum. Savunma pozisyonunda olduğum için bıçaklandığını görmedim. Yere düşünce bıçakladığımı fark ettim. Amacım öldürmek değildi, ben sadece kendimi savunmak istedim" dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 







 
Son Eklenen Haberler