SON DAKİKA

Kendilerini 'dedektif' olarak tanıtıp 770 bin liralık vurgun yaptılar

12 Nisan 2019, Cuma 13:20

     


Antalya'da, kendileri 'karakol komutanı', 'yüzbaşı', 'başkomiser', 'müsteşar' ile 'dedektif' olarak tanıtıp, 15 kişiyi kamu kurumlarına devlet memuru olarak atama, SGK'dan emekli yapma ve SGK primlerini yükseltme vaadiyle 770 bin TL dolandıran 1'i kadın 3 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 aylık takibin ardından kendilerini 'karakol komutanı', 'yüzbaşı', 'başkomiser', 'müsteşar', 'dedektif' olarak tanıtıp, dolandırıcılık olayına karışan 1'i kadın 3 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. T.Z. adlı kadın ile S.Ö ve M.Ö., polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, olaylarda kullandıkları çok sayıda sahte iş başvuruları, SGK dökümleri, emeklilik bildirimleri, değişik kurumlara ait kaşe ve mühürler ele geçirildi. Şüphelilerin, 15 kişiyi kamu kurumlarına devlet memuru olarak atama, SGK'dan emekli yapma ve SGK primlerini yükseltme vaadiyle 770 bin TL dolandırdığı belirtildi. T.Z., S.Ö ve M.Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler