SON DAKİKA

Kaçak yolla avlanan balıklar, çocuk evlerine dağıtıldı

26 Nisan 2019, Cuma 11:44

     


Aydın’da kaçak yollarla avlanan 41 kasa balığa el konuldu. Trolle avlanan balıkçılara 49 bin lira ceza kesildi. Kaçak avcıların yakaladığı balıklar çocuk evlerine dağıtıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Söke Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Karina (Dil Gölü) Lagünü açıklarında bir şebekenin kaçak trolle avlandığı ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen İl ve İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından karadan ve denizden takip çalışmalarına başlandı. Üç gün süren izleme çalışmaları sonucunda bir özel teknenin trol ağı ile avcılık yaptığı tespit edildi. Yapılan yasak avcılık faaliyeti, fotoğraf ve videolar ile kayıt altına alındı.

ÇOCUKLAR ZİYAFET ÇEKECEK

Kemaldere Jandarma Karakolu, Akköy Jandarma Karakolu ve Didim Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinin destek verdiği çalışma ile Didim Eski Liman Bölgesi’ne bağlanan özel teknede 41 adet kasada bulunan balıklara el konuldu. Kacak avlanan balıkçılara 49 bin 430 lira idari para cezası uygulandı. Zapt edilen balıklar 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 34’üncü maddesine istinaden Çocuk Bakım Evleri'ne dağıtılmak üzere Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada rutin denetimlerin yanı sıra bölgede avcılık yapan balıkçılardan gelen ihbarların değerlendirildiği belirtildi. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler