SON DAKİKA

“Öğretim kadrosu başarının garantisi değildir”

1 Temmuz 2019, Pazartesi 16:45

     


Aydın’ın başarılı 5 öğrencisini konuk eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Devletin bütün okullarında eğitim seviyesini, imkanlar ve fırsatlar açısından eşit tutmaya çalışıyoruz. Çalışan öğrenci Geyre’de de, Bozdağan’da da başarılı olabilir” dedi.

Türkiye Birincisi olmaya hak kazanan Aydın’ın başarılı 5 öğrencisi, önce İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, daha sonra da Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından ödüllendirildi.

2019 Yılı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru bilerek 500 tam puan elde eden Didim Efeler Ortaokulu öğrencisi Yusuf Göktürk Cansız, Efeler Avukat Cevat Aldemir Ortaokulu öğrencisi Muhammed Can Demir, Bozdoğan Yazıkent Mürşide Akçay Ortaokulu öğrencisi Mehmet Fuat Karakaya, Karacasu Geyre Ortaokulu öğrencisi Çilem Özel, Nazilli Özel Bahçeşehir Koleji öğrencisi Kerem Tunçbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve aileleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u makamında ziyaret etti.

“UMARIM FAYDALI YERLERDE, FAYDALI İŞLERDE KULLANIRSINIZ”

Aydın’ın başarılı 5 öğrencisi, Müdür Okumuş tarafından birer tablet ve birer kitap ile ödüllendirildi. Başarılarının eğitim hayatları boyunca devam etmesi temennisinde bulunan Okumuş, kendilerine hediye ettiği tabletleri olumlu yönde kullanmaları öğüdünde bulundu. Okumuş, “Sizlere tablet ve kitap seti hediye ettim. Bu ödül sizin başarınızın yanında küçük bile kaldı. Tabletleri umarım faydalı yerlerde, faydalı işlerde kullanırsınız. Verdiğimiz hediyeler inşallah bundan sonraki yaşamınızı olumlu yönde ilerlemesine katkı sunar” dedi.

“BAŞARILI ÇOCUKLARIMIZI ÖDÜLLENDİRMEK İSTEDİK”

Daha sonra heyete Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da dahil olarak, Vali Yavuz Selim Köşger tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Aymira Otel’de düzenlenen yemekli ödül töreninde başarılı öğrencilere birer hediye de Vali Köşger takdim etti. Ödül töreni sonrası açıklamada bulunan Köşger, “Aydın’da eğitimin daha iyi düzeye ulaşması açısından elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Devlet olarak fiziki imkanlarımız açısından, öğretmen kadroları açısından bir eksiğimiz varsa onu düzeltmek için gayret gösteriyoruz. Şu anda fiziki imkan hem de öğretim kadrosu itibari ile Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Başarı olarak İl genelinde ortalarda gözüküyor. Bugün LGS’de başarılı olan ve tam puan alan öğrencilerimizi misafir ettik. Başarılı olan çocuklarımızı ödüllendirmek istedik, kendileriyle sohbet ettik” ifadelerini kullandı.

“BAŞARININ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK”

Öğrencilerin şahsi gayretleri, ailelerinin ilgisi ve öğretmenlerin de konu üzerinde hassasiyetle durmasıyla başarıların elde edildiğini dile getiren Köşger, “Bir öğretmen iyi olur ise ağacın altında da çocuklarına bilgi hazinesini aktarabilir. Öğrencilerimizde de öğrenme azmi olur ise her türlü koşulda kendilerine aktarılan bilgiyi alabilirler ve kullanışlı hale getirebilirler. Başarının önünde hiçbir engel yok. Biz eğitim şartlarını hem fiziki hem akademik kadro olarak daha iyi hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hiçbir şeyi bahane etmeden hedefe odaklanıp, konsantre olup çalışmalarını en üst düzeyde yapmaları hem kendileri hem aileleri hem de ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Bu başarı için öncelikle öğrencilerimizin kendilerini, ailelerini tebrik ediyorum. Bu başarı da emeği geçen öğretmenlerimizi, okul idarelerini ve milli eğitim camiasını tebrik ediyorum” diye konuştu.

“VELİLERİN KAFASINDA YANLIŞ BİR İZLENİM VAR”

LGS sınavında 90 soruya tam cevap ile 500 puan elde eden başarılı olan 5 öğrenciden 2‘sinin kırsal mahalle (köy) okullarından çıkması hakkında da değerlendirme yapan Vali Yavuz Selim Köşger,

“Bazı aileler kolejleri tercih ediyor ve bu bir tercih meselesidir. Özel sektör bu alanda yatırımlar yapıyor. Daha nitelikli eğitim vermek için gayret ediyor. Fakat biz, devletin bütün okullarında eğitim seviyesini, imkanlar ve fırsatlar açısından eşit tutmaya çalışıyoruz. Çalışan öğrenci Geyre’den de Bozdağan’da da başarılı olabilir. Velilerin kafasında şöyle bir yanlış izlenim var. ‘Bazı okullara gönderirsek çocuğumuz başarılı olur’ diye. Sanki başarı kendiliğinden garantiymiş gibi bir algı ve bu yanlış bir algı. Şehir merkezindeki bazı okullara aileler hücum ediyor. Sınıf mevcutlarını da kırka, elliye çıkıyor. Bu adrese dayalı eğitim sisteminden sonra bile bazı okullara maalesef yığılmalar yaşıyoruz. Bir okulun fiziki binası, bulunduğu yer, öğretim kadrosu başarının garantisi değildir” dedi.  (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler