SON DAKİKA

DEÜ'de kontenjanların yüzde 98'i doldu

4 Eylül 2018, Salı 11:05

     


Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) kontenjanları, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası yapılan yerleştirmeyle yüzde 98 oranında doldu. Çeşitli puan türlerinde dereceye giren öğrenciler DEÜ'yü tercih etti. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ'ye yerleşen öğrencilere sosyal medya hesabından başarılar diledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tercih ve yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından üniversitelerin doluluk oranları da açıklandı. Türkiye'de derece yapan birçok öğrenci Dokuz Eylül Üniversitesi'ni tercih etti. Dil puanı türünde Türkiye 348'incisi, eşit ağırlık puanı türünde Türkiye 728'incisi, sayısal puanı türünde Türkiye 211'incisi ve sözel puanı türünde ise Türkiye 259'uncusu DEÜ'nün çeşitli bölümlerine yerleşti. Eğitim kalitesi ve tercih eden öğrenci profili Türkiye ortalamasının üzerinde bulunan DEÜ, geçmiş yıllara oranla daha fazla ilgi gördü. 2017 yılında yüzde 96 doluluk oranına sahip olan Üniversite, 2018 yılında ise yüzde 98 oranına ulaştı. 16 fakülte, 4 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulunda eğitim veren DEÜ'de 11 bin 740 olan kontenjana, 11 bin 546 öğrenci yerleşti. Lisans düzeyindeki 8 bin 508 kontenjana 7 bin 789 öğrenci, önlisans düzeyindeki 3 bin 759 kontenjana ise 3 bin 757 öğrenci kayıt oldu. KKTC uyruklu öğrenciler için ayrılan 21 kontenjana 6 öğrenci yerleşti. Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden ve toplam kontenjanı 527 olan bölümlerin sayılarının bildirilmesiyle doluluk oranının daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

GELİŞİMİ HEDEFLİYORUZ

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ'yü kazanan öğrencileri tebrik ederken, "Genç kardeşlerime başarılı bir eğitim hayatı dilerim. Güzel İzmir'e ve aramıza hoş geldiniz" dedi. DEÜ'yü kazanan 11 bin 546 gencin heyecanını paylaştıklarını ifade eden Hotar, "Üniversitemiz ve ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. İzmir'de en yüksek öğrenci sayısına sahip üniversiteyiz. Dokuz Eylül Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerimiz sadece bir eğitim kurumuna değil, geleceğini şekillendireceği büyük bir aileye dahil oldu. Bu aile içerisinde, aldıkları eğitim ve yetenekleri doğrultusunda akademik çalışmalar gerçekleştirebilecekleri gibi Üniversitemizin eğitim verdiği her alanda sektörün aranan elemanı olarak mezun olacaklar. Dokuz Eylül Üniversitesi markası onlara yapacakları çalışmalarda destek olacak, önder olacak, ışık tutacak. Aileler şundan emin olmalılar; Üniversitemize gelen evlatlarımız mezun olduğunda elindeki diploma geleceklerinin bir teminatı olacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileri ile birlikte sektöre ve geleceğe yön veren bir üniversitedir. Ar-Ge ve inovasyon noktasında merkezlerimizdeki modern altyapı ile sektöre destek veriyoruz. Burada elde edilen bilgi ve teknolojiler daha sonra hem üretime hem de öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlıyor. Biz Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerine ulaşması için kat edeceği yolda bilimsel çalışmalarımızla Dokuz Eylül Üniversitesi Ailesi olarak destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler