SON DAKİKA

Eğlenerek öğrendiler

8 Ağustos 2018, Çarşamba 14:10

     


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi, İzmir'in Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka ve Karabağlar ilçelerindeki altı ayrı yerde, göç alan mahallelerde yaşayan çocuklar ile 'Eğlen Öğren Yaz Etkinlikleri' gerçekleştirdi. Altı hafta süren etkinliklerde çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Lise ve üniversiteli gönüllüler ile bursiyer öğrenciler, mezunlar, yaz etkinliklerinde kardeşlerine rol model oldu. Tüm bu süreçte ÇYDD İzmir Şubesi'nin çalışmalarına çağdaş yaşam dostları, gönüllüleri, üyeleri, bu işin mimarı Çocuk Birimi, Çağdaş Yaşam Eğitimevleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyeler, uygulama merkezleri de destek verdi. Aktiviteler içinde yüzme, tenis, voleybol, judo gibi spor dalları yer aldı. Müzik, tiyatro,  resim, halk oyunu, modern dans atölyeleri gerçekleştirildi. Fen, eğlenceli İngilizce, satranç, yoga, işaret dili, bilgisayar okur yazarlığı eğitimi verildi. El becerileri saatlerinde atıklardan vazolar, kalemlikler, maskeler yapılarak çevreye verilmesi gereken öneme dikkat çekildi. Eğlenceli mutfak etkinliğinde hijyen tartışıldı. Yufka keserken matematikten kesirler, poğaça mayalarken de fen bilgisinden mayalanma nasıl oluyor sorusu soruldu ve yaşayarak öğrenildi. Mendil kapmaca, topaç çevirme, yedi kiremit gibi bahçe oyunları oyanandı.

etkinlikler kapsamında Evrensel Çocuk Müzesi, Bilim Müzeleri, Farkındalık Merkezi, Fotoğraf Müzesi, Demokrasi ve Kadın Müzesi, Yeşilova Höyüğü gezildi. HAYTAP, Ege Orman Vakfı ve diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde gerek hayvanlar gerekse çevre, doğa, küresel ısınma, Türkiye ve dünyanın korunması hakkında çocukların duyarlılığı geliştirildi. Gönüllü uzmanlar, çocukların anneleriyle sağlık, çocuk ve ergen psikolojisi, iletişim, çocuk yetiştirmede yapılan hatalar, sorunlar, ev ekonomisi, aile planlaması gibi konularda söyleşi yaptı. Gönüllü avukatlar hem çocukları hem de anneleri, çocuk ihmal ve istismarı, cinsel istismar konusunda bilgilendirdi. Çocuk hakları irdelendi. Altı hafta sonunda kapanış şenlikleri, pikniklerle etkinlikler sonra erdi.

ÇYDD İzmir Şubesi'nini Eğlen Öğren Yaz Etkinlikleri kapsamında, 73 yıl önce 6 Ağustos'ta Japonya'nın Hiroşima şehrine atılan atom bombası sonucu lösemi olan ve iyileşemeyip yaşamını yitiren minik kız Sadako anısına da, origami ile turna kuşları yapılarak gönderildi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler