SON DAKİKA

"Bahçeşehir Koleji Ulu Önder Atatürk'ün izinde ilerliyor"

12 Kasım 2018, Pazartesi 20:38

     


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında Aydın'da da törenlerle anılırken, Aydın Bahçeşehir Koleji’nde okul bahçesinde düzenlenen törende saat 09.05’te hayat durdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı başladı. Ardından ilkokul ve ortaokul öğrencileri Atatürk büstüne çiçeklerini bıraktı.

"ATATÜRK'Ü ANMANIN EN DOĞRU

YOLU O'NU İYİ OKUMAK"

Okul Müdürü Sümer Mustafa Güngör, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ‘’Bugün ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya adeta ateşten çember gibi kavrulurken, hepimiz barış ve bağımsızlık gibi kavramların değerini her zamankinden daha kuvvetle hissediyoruz. Bu bağlamda Türk ulusu olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran kahramanlara minnet ve şükran duygularımız artarak büyüyor. Atatürk’ü anmak için toplandığımız bu anlamlı günde Atatürk’ü anmanın en doğru yolu O’nu iyi okumak, sözlerini doğru yorumlamaktır diye düşünüyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatrük’e minnetlerimizi sunuyoruz. O’nun gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleme kararlılığımızla emanetinin bekçisiyiz’’ diye konuştu.

Aydın Bahçeşehir Koleji 6. sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirler, 4. sınıf öğrencilerinin koroda seslendirdiği şarkılar, 5. sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve 7. Sınıf halk oyunları kulübü öğrencilerinin dansı izleyenleri hüzünlendirirken, öğrencilerin muhteşem performansları ile anma programı sona erdi.

7. sınıf öğrencileri, görevli öğretmenler ve veliler Aydın Bahçeşehir Koleji'nden hareket ederek Atatürk Kent Meydanına kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin Atatürk Kent Meydanında yer alan Atatürk büstüne karanfil koyması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler