Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ödül töreni

19 Ağustos 2024, Pazartesi 22:55

     


Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ilk 20.000’e giren öğrenciler için özel bir belge takdim töreni düzenledi. Törene Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Şube Müdürü Cüneyt Karademir’in yanı sıra okul müdürleri, öğrenci velileri ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, 2024 yılı YKS sonuçlarına dair önemli istatistikler paylaştı. Özcan, TYT’de 3 milyon 120 bin 870 adaydan 2 milyon 819 bin 362’sinin, AYT’de ise 2 milyon 19 bin 699 adaydan 1 milyon 776 bin 496’sının sınavlara katıldığını belirtti. Ayrıca, Yabancı Dil Testi’ne (YDT) 233 bin 384 adaydan 171 bin 90 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Özcan, konuşmasında gençlere hitaben şunları söyledi: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bütün ümidim gençliktedir' sözü, bugün sizlerin başarılarıyla bir kez daha hayat buluyor. Sizler, üstün gayretleriniz, sarsılmaz azminiz ve tükenmeyen enerjinizle bu zorlu süreci başarıyla tamamladınız. Karşınıza çıkan engelleri birer birer aştınız ve en sonunda hayallerinize bir adım daha yaklaştınız. Açıklanan sonuçlarla, ülkemizin en değerli üniversitelerine ve en seçkin bölümlerine yerleştiniz. Her birinizin içinde emek ve fedakarlıkla şekillenen, azimle yoğrulmuş çok kıymetli başarı hikayeleri var. Bu hikayeler, sadece sizlerin değil, ailenizin, öğretmenlerinizin, arkadaşlarınızın ve tüm Aydın’ın, özellikle de Efeler ilçemizin gurur kaynağıdır.”

Özcan, konuşmasının devamında, Atatürk’ün Cumhuriyetin sağlam temeller üzerine kurulduğunu vurguladığını belirterek, eğitim ve bilimin ışığında ilerlemenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, sınav sürecinde öğrencilere destek olan Aydın Valisi Yakup Canbolat, Efeler Kaymakamı İlker Arıkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekiçi’ye teşekkürlerini iletti.

Tören, dereceye giren öğrencilere ve okul müdürlerine başarı belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. Başarılarıyla Efeler İlçesi’ni gururlandıran öğrenciler, belge takdimleri sırasında büyük bir mutluluk yaşadı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler