Aydınlı kırtasiyeciden velilere uyarı
26 Ağustos 2024, Pazartesi 22:50| Tweet | ||
|
||
Aydın’daki kırtasiye işletmecisi Uğur Çılgın, yaklaşan okul dönemi öncesinde velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Çılgın, özellikle üç harfli marketlerde satılan kırtasiye ürünlerinin kalitesiz olabileceğini ve bu durumun öğrenci başarısını etkileyebileceğini vurguladı.
KALİTELİ ÜRÜNLERİN ÖNEMİ
Çılgın, kırtasiye malzemelerinde kalite farkının belirgin olduğunu belirtti. Özellikle defterlerde sayfa kalınlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Üç harfli marketlerde satılan 50 gram kalınlığındaki defterlerin, arka sayfaya yazıldığında ön sayfadaki yazının okunmasına neden olduğunu belirten Çılgın, kendi mağazalarında 63-64 gram kalınlığındaki defterlerin sunulduğunu ve bunların daha dayanıklı olduğunu ifade etti.
FİYAT VE KALİTE DENGESİ
Ekonomik koşullara bağlı olarak kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının arttığını belirten Çılgın, Ocak ayında aldıkları ürünlerin fiyatlarına göre satış yaptıklarını söyledi. Bu nedenle, geçen yıla göre kırtasiye ürünlerinde yüzde 25-30 oranında bir fiyat artışı yaşandığını belirtti. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için kırtasiye listelerinin genellikle bin 500 TL’den başladığını ve kaliteye göre bu fiyatın 2 bin TL’ye kadar çıkabileceğini ifade etti.
YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Velilere yerel kırtasiyecilere destek olmalarını öneren Çılgın, büyük marketlerin kırtasiye ürünlerinin kalitesiz olduğunu ve genellikle daha yüksek maliyetli olduğunu belirtti. Efeler Belediyesi'nin vermiş olduğu kreş malzeme listesinde bir bir velinin başına gelen olayı aktaran Çılgın, “Bir veli AVM’de 2 bin 650 TL ödediği ürünlerinin kalanını bizden bin 900 TL’ye temin etti. Toplamda 4 bin 500 tl gibi bir rakama bu listeyi temin edebildi. Aslında biz bu liste açıklandığında 3 bin 900 tl'ye tüm liste için fiyat vermiştik ve bunu da duyurmuştuk. Velilerimiz alış veriş yapmadan önce mutlaka kırtasiyelerden fiyat almalı, araştırma yapmalı. Bu tür örnekler sıkça yaşanıyor. Yerel esnafa destek vererek daha uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler temin edebilirsiniz,” dedi.
Velilerin kırtasiye alışverişlerinde kalite ve fiyat dengesini göz önünde bulundurarak yerel kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarının hem ekonomik hem de sağlık açısından avantajlı olduğunu belirten Çılgın, Aydın’daki esnafların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
HABER VİDEOLARI

Aydınlılar, yeni belirlenen maaşı eleştirdi.. Bir vatandaş, “Vallah alsınlar

Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Aydın’ın Çine ilçesinde, 1950 yılında kurulan ve 76 yıldır Çine’nin

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların














