Aydınlı kırtasiyeciden velilere uyarı

26 Ağustos 2024, Pazartesi 22:50

     


Aydın’daki kırtasiye işletmecisi Uğur Çılgın, yaklaşan okul dönemi öncesinde velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Çılgın, özellikle üç harfli marketlerde satılan kırtasiye ürünlerinin kalitesiz olabileceğini ve bu durumun öğrenci başarısını etkileyebileceğini vurguladı.

 

KALİTELİ ÜRÜNLERİN ÖNEMİ

Çılgın, kırtasiye malzemelerinde kalite farkının belirgin olduğunu belirtti. Özellikle defterlerde sayfa kalınlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Üç harfli marketlerde satılan 50 gram kalınlığındaki defterlerin, arka sayfaya yazıldığında ön sayfadaki yazının okunmasına neden olduğunu belirten Çılgın, kendi mağazalarında 63-64 gram kalınlığındaki defterlerin sunulduğunu ve bunların daha dayanıklı olduğunu ifade etti.

 

FİYAT VE KALİTE DENGESİ

Ekonomik koşullara bağlı olarak kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının arttığını belirten Çılgın, Ocak ayında aldıkları ürünlerin fiyatlarına göre satış yaptıklarını söyledi. Bu nedenle, geçen yıla göre kırtasiye ürünlerinde yüzde 25-30 oranında bir fiyat artışı yaşandığını belirtti. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için kırtasiye listelerinin genellikle bin 500 TL’den başladığını ve kaliteye göre bu fiyatın 2 bin TL’ye kadar çıkabileceğini ifade etti.

 

YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI

Velilere yerel kırtasiyecilere destek olmalarını öneren Çılgın, büyük marketlerin kırtasiye ürünlerinin kalitesiz olduğunu ve genellikle daha yüksek maliyetli olduğunu belirtti. Efeler Belediyesi'nin vermiş olduğu kreş malzeme listesinde bir bir velinin başına gelen olayı aktaran Çılgın, “Bir veli AVM’de 2 bin 650 TL ödediği ürünlerinin kalanını bizden bin 900 TL’ye temin etti. Toplamda 4 bin 500 tl gibi bir rakama bu listeyi temin edebildi. Aslında biz bu liste açıklandığında 3 bin 900 tl'ye tüm liste için fiyat vermiştik ve bunu da duyurmuştuk. Velilerimiz alış veriş yapmadan önce mutlaka kırtasiyelerden fiyat almalı, araştırma yapmalı. Bu tür örnekler sıkça yaşanıyor. Yerel esnafa destek vererek daha uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler temin edebilirsiniz,” dedi.

 

Velilerin kırtasiye alışverişlerinde kalite ve fiyat dengesini göz önünde bulundurarak yerel kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarının hem ekonomik hem de sağlık açısından avantajlı olduğunu belirten Çılgın, Aydın’daki esnafların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler