SON DAKİKA

Türkiye birincisinin sırrı düzenli çalışmak

28 Haziran 2019, Cuma 16:08

     


Bozdoğan'daki Yazıkent Mürşide Akçay Ortaokulu'nda eğitim gören Mehmet Fuat Karakaya, LGS'de (Liselere Giriş Sınavı) tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu. Galatasaray Lisesi'ni tercih etmeyi düşünen ve Yazılım Mühendisi olmak isteyen Karakaya, başarının sırrının düzenli çalışmak olduğunu söyledi.

LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olan Yazıkent Mürşide Akçay Ortaokulu öğrencisi Mehmet Fuat Karakaya, iki yanlış yapan Ümit Güldane Erdal Ortaokulu öğrencisi Elif Zeynep Metin, Fatih Ortaokulu öğrencisi Zeynep İlbüke Metin, Haydere Ortaokulu öğrencisi Melek Baş, Yazıkent Mürşide Akçay Ortaokulu öğrencisi Ahmet Suat Karaya müdürleri ve velileriyle birlikte Bozdoğan Kaymakamı Adem Can ve Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş'ı ziyaret etti.

"SON AY SOSYAL MEDYA KULLANMAYI BIRAKTIM"

Başarısının sırrını anlatan Bozdoğanlı öğrenci Mehmet Fuat Karakaya, "Birincilik tek başıma kazandığım bir başarı değil. Müdürüm, öğretmenlerim ve ailemle birlikte biz bu başarıyı kazandık. Başarının sırrı ise düzenli çalışmak. Günde yaklaşık 240 soru çözdüm. Özellikle son ay sosyal medya kullanmayı bıraktım. Kitap okumaya ağırlık verdim. Sınav soruları uzun. Onları hızlıca okuyup anlayabilmek kitap okumakla mümkün." diye konuştu. Yazılım Mühendisi olmak istediğini belirten Karakaya, Galatasaray Lisesi'ni tercih etmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Yazıkent Mürşide Akçay Ortaokulu Müdürü Ayhan Tekin, "Hedeflerini çok iyi belirlemiş bir yönetim anlayışı ile öğretmen arkadaşlarımızda oluşturduğumuz yüksek motivasyon ile başlattığımız çalışmalara, söylem, gayret ve inandırıcılığımız ile öğrenci motivasyonunu sağladık. Eğitim Yöneticisi şahsiyetimizin geçmiş öğretimsel başarılarımızdan kanıtlı örneklerini önlerine koyduğumuz çok saygı değer velilerimizin çok büyük desteğini arkamıza aldık. Bu başarıları elde etmemizde bizleri sürekli destekleyen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Madran başta olmak üzere, Şube Müdürlerimiz Yalçın Karakaya ve Mehmet Barış Çelik ile Bozdoğan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çalışan şef ve memur arkadaşlarımıza, her çalışmamızda yanımızda olan, bizleri motive edici yaklaşımları ile sürekli destekleyen Sayın Kaymakamımız Adem Can’a ve bizleri pozitif yaklaşımları ile cesaretlendiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfullah Okumuş’u kurumum ve şahsım adına çok teşekkür ederim." dedi.

"MAHALLE OKULLARININ BAŞARISIZ OLACAĞI DÜŞÜNCESİ YIKILDI"

Bozdoğan'dan Türkiye birincisi çıkmasının gurur verici olduğunu belirten Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, "Okullarda öğretmenler, öğrenciye anahtar verir. Onu kullanıp kapıyı açmak öğrencinin başarısıdır. Mahalle okullarından böyle başarılı öğrencilerin çıkması da mahalle okullarının başarısız olacağı düşüncesini tamamen yıkmıştır. Ülkemizdeki fırsat eşitliğinin en güzel örneği başarıyı ilçemize getiren öğrencilerdir." dedi.

İlçede başarılı öğrencilerin yetişmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, "Öğrencilerimiz, bugünkü başarılarını daha sonraki eğitim dönemlerinde daha arttırarak ülkemiz için faydalı işler yapacak. Öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve velilere gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler