SON DAKİKA

GEKA, 30 Milyonluk bütçeyle projeleri bekliyor

3 Nisan 2019, Çarşamba 15:21

     


GEKA toplam 30 milyon bütçeli 2019 yılı Mali Destek Programları için Aydın, Denizli ve Muğla’nın kalkınmasına ivme kazandıracak projeleri bekliyor. Son başvuru tarihi 6 Mayıs.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 18 Şubat'ta toplam 30 milyon bütçeyle ilan ettiği Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarına Bölgedeki Kobi statüsündeki işletmelerin 6 Mayıs'a kadar uygun projelerle başvuru yapmasını bekliyor. KOBİ Statüsündeki İşletmelere toplam 30 Milyon lira hibe destek sağlanacak.

KOBİ'LERE 750 BİN LİRA DESTEK

Planlanan programlarla, Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi ve temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ile çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor. KOBİ’lere proje başına 750 Bin liraya kadar destek sağlanacak.

ÖNCELİK TEMİZ ÜRETİMİN

Projelerde yüksek katma değer ve temiz üretim öncelikli konular olacak.Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programında ise; 5 milyon TL’lik bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacaktır.

Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi programın öncelikleri olacaktır. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından 500 bin TL’ye kadar kaynak aktarılacak. Projelerin 6 Mayıs’a kadar GEKA’ya teslim edilmesi gerekiyor

BAŞVURU NOKTALARI

“2019 Yılı Mali Destek Programları” hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı Ajans merkezinden, Aydın, Denizli, Muğla Yatırım Destek Ofislerinden ve Ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilecek. Başvuru sahiplerinin 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18:00’e kadar Ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYS-PFDY, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler