SON DAKİKA

Sezonun ilk pamuğu bakın kaç liradan satıldı?

9 Ağustos 2018, Perşembe 10:41

     


Tuzburgazı Sakini Pamuk Üreticilerinden İbrahim Çörtük tarafından yetiştirilen Söke Ovasının ilk pamuğu kilosu 60 TL’den Akgünler Çırçır tarafından satın alındı.

Türkiyenin önemli pamuk anbarlarından olan Söke Ovasında sezonun ilk kütlü pamuğu yetiştirilerek kilosu 60 lira gibi sembolik fiyatla satıldı.

Sezonun ilk pamuğu Güllübahçe'de faaliyet gösteren Akgünler Çırçır İşletmesi‘ne getirilirken,çırçır işletme sahibi Cengiz Akgün ilk pamuğun kilosunu 60 liradan satın aldı.İlk pamuğun üretilmesi ile ilgili Akgünler Çırçır İşletmesinde düzenlenen törene Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş,Meclis Başkanı Yılmaz Özel,Başkan Yardımcısı Mümin Meydan ve yöre çiftçileri de katıldı.

Söke Ovasında bu sezon yaklaşık 370 bin dekar pamuk ekiminin yapıldığını söyleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş,ilk ürünü yetiştiren İbrahim Çörtük’ü kutlarken”Pamuk üretimi,ndse maliyetlerimiz girdilerimiz here geçen gün artarken bu sezon olumsuz iklim koşullarının meydana getirdiği sonuçlarla da mücadele etmek zorunda kaldık.Pamukta fiyat beklentimiz en az 6 Tl’den satılması.İnşallah bereketli bir sezon yaşarız”dedi.

Yaklaşık 200 kg ilk ürün pamuğu alan çırçır işletme sahibi Cengiz Akgün de ilk ürünü almaktan duyduğu memnuniyetini dile getirirken çiftçinin desteklenmesinden yana olduğunu dile getirdi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler