SON DAKİKA

Saruhanlı Belediyesi çiftçilere 50 litre mazot verecek

11 Şubat 2022, Cuma 16:56

     


Akaryakıt fiyatlarının her geçen zamlandığı bugünlerde Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'den çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Başkan Bilgin, çiftçilere 50 litre mazot yardımı yapacaklarını açıkladı.

Saruhanlı Belediyesi, ilçedeki toplam arazi miktarı 10 dönümün altında olan çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot yardımı yapacak.

Saruhanlı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşülen konu oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, traktör, sebze fidesi, buğday tohumu ve zeytin kasası yardımının ardından şimdi de çiftçilere mazot desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Bu kapsamda toplam arazi miktarı 10 dönümden fazla olmayan dar gelirli ihtiyaç sahibi çiftçilere arazilerini işleyebilmeleri amacıyla bir defaya mahsus 50 litre mazot desteğinde bulunacaklarını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti;

"Saruhanlı ilçemizin ekonomisi tarıma dayanıyor. Bizlerde zaman zaman çiftçilerimizi desteklemek için çeşitli projeleri hayata geçirdik. Şimdi de yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında çiftçilerimize traktörlerinde kullanmaları amacıyla 50 litre mazot dağıtacağız. Konuyu Şubat ayı meclis toplantımızda da görüşerek oy birliğiyle karara bağladık. Hayırlı olsun. Saruhanlı Belediyesi olarak çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. "

Hayata geçirdikleri uygulamanın çiftçi ve üreticilere hayırlı olmasını dileyen Bilgin, "Çiftçi üretmezse kıtlık olur ve toplum aç kalır. Bu nedenle çiftçilerimiz baş tacımızdır. Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu yardımlardan faydalanmak isteyen üreticinin toplam arazi miktarının 10 dönümü geçmemesi ve arazisinin Saruhanlı ilçe sınırları içinde olması gerekiyor.

Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile yapılacak başvurularda ÇKS Belgesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınacak emlak kaydı ibraz edilecek. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler