SON DAKİKA

İzmir ve Gaziantep ticaret borsaları arasında iş birliği protokolü

12 Ekim 2018, Cuma 10:14

     


İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Gaziantep Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası’nın tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı'na dahil olurken, İzmir Ticaret Borsası da Gaziantep Ticaret Borsası’nın oluşturduğu GTB Bazaar e-ticaret portalına katıldı.

İzmir Ticaret Borsası heyeti, İzmir’den 22 kişilik gazetecilerle birlikte Türkiye’nin altıncı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kenti olan Gaziantep’e iş ve inceleme gezisi gerçekleştirdi. İş ve inceleme gezisine İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İTB Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile gazeteciler katıldı. Gaziantep’teki tarihi ve turistik yerleri de gezen heyet, dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezdi ve ardından Gaziantep şehir turu yaptı. Burada Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya gelen İzmir Ticaret Borsası heyeti, iki borsa arasında tarım ve gıda ürünlerinin satış ve pazarlamasını arttırmak amacıyla İzmir Ticaret Borsası’nın ‘E-Commoditybazaar Projesi’ ve Gaziantep Ticaret Borsası’nın ‘GTB Bazaar Projesi’ ile ilgili olarak işbirliği protokolü imzaladı.

Gaziantep Ticaret Borsası binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Gaziantep ile İzmir'in ortak geleceğini konuşmak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine el birliğiyle ulaşmak için kenti ziyaret ettiklerini söyledi. Tarımın büyük bir hızla geliştiğini ve dönüştüğünü belirten Kestelli, “Dönem tarım 4.0, yani akıllı tarım dönemi” dedi. İzmir'de ilk etapta seracılık organize sanayi bölgesi kurulması için harekete geçtiklerini anlatan Kestelli, önümüzdeki dönemde besi hayvancılığı organize sanayi bölgesi kurmayı hedeflediklerini ifade etti.

17 KURUM İLE İŞBİRLİĞİ

E-commoditybazaar elektronik emtia alım-satım platformunun Gaziantep Ticaret Borsası'nın da sisteme katılımıyla çok daha etkin bir güç haline geleceğini savunan Kestelli, “Yakın zaman önce entegre edilen sipariş ve ödeme sistemleri ile yeni bir ivme kazanan E-commoditybazaar platformumuz kapsamında şu ana kadar 247 firma ve ikisi yabancı, toplamda 17 kurum ile iş birliği protokolü imzaladık” diye konuştu.

LİSANSLI DEPOCULUK PROJELERİ

Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da son 20 yılda yapılacak işleri 4,5 yıla sığdırmaya çalıştıklarını vurguladı. Gaziantep'in stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Tiryakioğlu, bunu gözeterek çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Gaziantep Ticaret Borsası olarak lisanslı depoculuk için somut projeleri bulunduğunu kaydeden Tiryakioğlu, lisanslı depoculukta kefalet sigortası sistemini ortaya çıkardıklarını ifade etti.

SUNUMLAR YAPILDI, PROTOKOL İMZALANDI

Toplantıda Gaziantep Ticaret Borsası Genel Sekreteri Özgür Bayram GTB’nin faaliyetleri hakkında, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Erçin Güdücü ise İTB’nin faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Konuşmalar ve sunumların ardından iki borsa arasında iş birliği protokolü İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı tarafından imzalandı. Protokol kapsamında Gaziantep Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası’nın tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı'na dahil olurken, İzmir Ticaret Borsası da Gaziantep Ticaret Borsası’nın oluşturduğu GTBBazaar e-ticaret portalına katıldı. İmza töreni sonunda karşılıklı hediyeler sunuldu ve toplu fotoğraf çekildi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler