SON DAKİKA

Çiftçileri sevindirecek gelişme!

14 Mayıs 2019, Salı 22:33

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, 2019 yılı yem bitkileri destekleme kapsamına alınacak ürünler içerisinde arpa yeşil ot, buğday yeşil ot ve çavdar yeşil otun da dahil edildiğini ifade ederken çiftçilerden müracaatlarını en kısa sürede gerçekleştirmelerini istedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde tarım ve orman il ve ilçe müdürlüklerine gönderilen yazıda arpa yeşil ot, buğday yeşil ot ve çavdar yeşil ot ürünlerinin 2019 yılı yem bitkileri destekleme kapsamına alınmayacağı beyan edilmişti. Zaten zor şartlarda üretim yapmaya çalışan hayvan üreticisi için büyük önem arz eden bu desteklemenin verilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, arpa yeşil ot, buğday yeşil ot ve çavdar yeşil ot ürünlerinin 2019 yılı yem bitkileri destekleme kapsamına yeniden alındığını duyurdu.

ÇİFTÇİLER BİR AN ÖNCE MÜRACAAT ETMELİ

Konuyu bölge milletvekillerinin, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu gündemine taşıdıklarını ve ilgili bakanlıkların bilgilendirildiğini, çiftçinin bu desteklemelerden faydalanmasını istediklerini belirten Başkan Eşiyok, "Tarım il ve ilçe müdürlüklerine gönderilen yazıda arpa, buğday ve çavdar yeşil ot ürünlerinin desteklenmeyeceği beyan edilmişti. Bu beyanın ardından çiftçilerimizin bu desteklemelerden faydalanması için harekete geçtik ve bu desteklemelerin yeniden 2019 yılında çiftçimize ödenmesinde pay sahibi olduk. Bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Henüz tebliğ yayınlanmamasına rağmen il müdürlüklerine yeni gönderilen yazıda bu desteklemelerin 2019 yılı destekleme kapsamına alınacağı bildirildi, çiftçimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Başkan Eşiyok, desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçileri bir an önce tarım ve orman müdürlüğüne müracaatta bulunmaya davet etti.

ÇİFTÇİNİN GÖZÜ TEBLİĞDE

Çineli çiftçiler son alınan kararın ardından yapılacak olan resmi tebliği beklemeye başladı. Geçtiğimiz yılki dönüm başına 60 liralık desteğin artırılmasını isteyen çiftçiler, desteklemeden faydalanabilmek için Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yolunu tutarken, çiftçi Turgay Evci, "Geçtiğimiz yıl Çine ekonomisine yaklaşık 2.5 milyon lira kazandıran bu desteklemenin yeniden verilecek olması bizleri sevindirdi. Üretim zor şartlar altında yapılıyor. Çiftçi desteklenmez ise halimiz harap. Bir an önce tebliğin yayınlanmasını ve destekleme miktarının belirlenmesini istiyoruz" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler