SON DAKİKA

AYTO sınırları aşıyor

18 Şubat 2019, Pazartesi 22:05

     


Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, ilin ihracatını artırmak amacıyla kurulan İhracat Destek Ofisleri’nin tanıtımını yaptı. Başkan Ülken, “Odamız üyesi olsun veya olmasın, ürününü güvenen ve ihracat yapmayı hedefleyen herkesi bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AYTO’nun da yer aldığı ve Türkiye’de sadece 16 İlde kurulan İhracat Destek Ofisi tanıtım toplantısı AYTO Vali Erol Ayyıldız Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

AYTO İHRACAT DESTEK OFİSİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle 16 ilde kurulan İhracat Destek Ofisleri ihracatı artırmak için hazırlıklarını tamamladı. Aydın’da AYTO bünyesinde yer alan İhracat Destek Ofisi sadece mevcut ihracatçılara değil bugüne kadar hiç ihracat yapmamış bütün iş insanlarına da destek olacak. AYTO Başkanı Ülken, “AYTO İhracat Destek Ofisi’nde, Pazar Araştırması ve Müşteri Bulma, İhracatta istenen belgeler, İhracat Destekleri konularında üyelere destek verecek. Ayrıca her ay randevulu sistemle çalışacak bir uzman dış ticaret danışmanı üyelere ücretsiz hizmet verecek. Bunun dışında İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında ‘İhracat Sizden, Personel Bizden Projesiyle’ firmalar dış ticaret personeli de istihdam edebilecekler” dedi.

İhracat Destek Ofisi’nin 2019 yılı ile birlikte hizmete girdiğini öğrenen ve ilk kez ihracatını yapan bir yapı market firması ortakları da, toplantıya örnek amacıyla katıldı. Firma ortakları, bu sayede ilk ihracatlarını Norveç’e yaptıklarını ifade ederken, yılsonuna kadar 100 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

“ODAMIZ ÜYESİ OLAN OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Firma ortaklarını cesaret ve örnek olmaları nedeniyle tebrik eden Başkan Hakan Ülken, “Destek Ofisimiz sadece odamız üyelerine değil, esnaf odaları, diğer odalarımızın üyesi ve ürününü güvenen ve ihracat yapmak isteyen herkese açıktır. Bunlara örnek olan bir olayı da vermek isterim. Geçtiğimiz günlerde meyve çekirdeği ihraç etmek isteyen bir vatandaşımız geldi ama kendisinin herhangi bir ticari kaydı yoktu. Önce maliyeye sonra da odamıza kayıt oldu ve şuanda Kanada’ya ihracat yapmak için tüm işlemleri tamamlandı. Amacımız ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak ve ihracat rakamlarımızı artırmak” ifadelerini kullandı.

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı projeye gerekli desteği sağlayacaklarını ifade ederek, bu projenin kendilerine heyecanlandırdığını ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler