SON DAKİKA

İhracat Akademisi start aldı

18 Ekim 2018, Perşembe 19:45

     


Türkiye'de küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) ihracatçı kimlik kazanması ve ekonomik kalkınmanın temel araçlarından biri olan ihracatı arttırmak için Ege İhracatçı Birlikleri ve Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) 'İhracat Akademisi'ni kurdu. İhracat Akademisi'nin ilk dönemi Ege İhracatçı Birlikleri'nde başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İhracat Akademisi'nin ilk programına katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin dünya ihracatından yüzde 1.5 pay alma hedefi olduğunu, bu hedefe ulaşmak için günümüzde 72 bin olan ihracatçı sayısını 2023 yılında 120 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Gülle, "Ege İhracatçı Birlikleri ve BASİFED'i bu çabalarından dolayı kutluyorum. İhracat Akademisi'nin belli periyotlarda eğitim programlarını tekrarlamasını ve KOBİ'lerin ihracatçı kimlik kazanmasına katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu.

EGE BÖLGESİ 2018 YILINDA 1350 YENİ İHRACATÇI KAZANDI

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de Ege Bölgesi'nin ihracatçı kimliğinin yüzyıllara dayandığını ve Türkiye'de ihracatın gelişimine büyük katkılar sağladığını dile getirdi. Eskinazi, Ege Bölgesi'nin 2018 yılı içinde 1350 yeni ihracatçı kazandığını, Ege İhracatçı Birlikleri'nden 2018 yılında ihracat yapan firma sayısının ise 7 bine ulaştığını kaydetti. Jak Eskinazi, "İhracat Akademisi projesi ile bu sayıları arttırmayı amaçlıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Türkiye'nin üretim ve ihracatla büyümesi ve refahı arttırması gerekiyor. Her fabrikanın üretiminin en az yüzde 50'sini ihraç etmesi adına benzer projeleri devam ettireceğiz" dedi.

İHRACAT AKADEMİSİNE İLGİ MEMNUN ETTİ

İhracat Akademisi Eğitim Programı'nın ilk gününde konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen, KOBİ'lere ihracat konusunda gerekli donanımı kazandırmak amacıyla hayata geçirdikleri bu projenin sağlayacağı katkının önemine vurgu yaptı. Yaşanan ekonomik sorunlardan çıkışın üretim ve ihracatla mümkün olduğunu dile getiren Başkan Ösen, "Ekonomik kalkınmanın temel araçlarından biri ihracattır. Şirketlerin kendilerini tanımaları, nerede olduklarını, ne yapabileceklerini görebilmeleri ve dış ticarete ne kadar hazır olduklarını bilmeleri amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle İhracat Akademisi Eğitim Programı'nı hayata geçirdik. Programa gösterilen ilgiden son derece memnunuz" diye konuştu.

İLK DERS JAK GALİKO'DAN

İhracat Akademisi'nde ilk dersi Türk ihracatının duayen isimlerinden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko verdi. İhracatın bugün firmalar açısından çok daha gerekli hale geldiğine vurgu yapan Galiko, "Eğer bir firma ihracatçı olmak istiyorsa sadece patronunun değil, tüm çalışanlarının bu misyonu üstlenmesi gerekiyor. Firmadaki herkesin ihracat bilinci ile hareket etmesi zorunlu. Ayrıca, ihracatçı firmaların sürdürülebilir üretim kalitesi olmalı. Aksi takdirde ihracat siparişi alsanız bile bu siparişi ürettikten sonra teslim sırasında kalite kontrol testlerinden geçemediğiniz takdirde para kazanacağız beklentisi ile girdiğiniz işten zararla çıkabilirsiniz" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler