SON DAKİKA

GEKA'dan 750 bin liraya kadar hibe destek

19 Şubat 2019, Salı 21:35

     


Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), "Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek" programlarından oluşan proje teklif çağrısını ilan etti. İşletmelere GEKA tarafından asgari 100 bin, azamiyse 750 bin lira destek sağlanacak.

"Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek programlarından oluşan proje teklif çağrısında toplam 30 milyon liralık bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor.

Kar amacı güden işletmelere yönelik toplam 25 milyon lira bütçeli Güçlü Sanayi Mali Destek Programı'nda, Güney Ege Bölgesi'nde yüksek katmadeğer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken bu programa bölgedeki KOBİ'ler başvuru yapabilecek. Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesiyle tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 100 bin lira azami ise 750 bin lira destek sağlanacak. Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programı'ndaysa 5 milyon liralık bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün veya enerji üretimi programın öncelikleri olacak.

Bu program kapsamında projelere GEKA tarafından asgari 100 bin lira azamiyse 500 bin lira destek sağlanacak. GEKA, 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe merkezlerinde 25 Şubat 2019 tarihinden itibaren bilgilendirme toplantıları başlayacak. İl ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili takvime geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler