SON DAKİKA

İşletme Hastaneleri Yazılımı İle Yönetim Danışmanlığı Gelişiyor

20 Kasım 2018, Salı 22:02

     


Zorlu kışın kapıya dayandığı bu günlerde soğuk algınlığı sebebiyle hastane ziyaretleri artıyor. Ekonomik olarak dar boğaza düşen Türkiye zorlu bir kışın içerisinde. Ne yazık ki her gün yeni bir konkordato, iflas, işten çıkarma, küçülme haberleri ile karşı karşıya kaldığımızın altını çizen Yazılım ve Yönetim Danışmanı Mehmet Can Başlama kurumsal sürdürülebilirlik ve sektörde büyük bir yankı uyandıran 'İşletme Hastanesi' projesi hakkında şunları kaydetti:

"Yöneticilerin gemilerinin kaptanı olduğunu, nasıl ki bazı özellikli su yollarında tecrübeli gemi kaptanı bile yardımcı olan bir kılavuz kaptan kullanıyorsa işletmelerin de özellikle kriz zamanlarında etkin danışmanlara ihtiyaçlarının arttığını söyleyebilirim. Yıllarca kurumsal firmalarda kurumsal kültürü deneyimliyoruz ve mesleki alanlarda ilerliyoruz. Bilgi birikimlerini çeşitli sertifikalarla taçlandırıp, bilgi birikimi ve tecrübelerini kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak üzere firmalara aktarmak istiyoruz."

İzmir Acon Plus'da yaptığı projelerinden bahseden Danışman Başlama, pazarlama, finans, üretim, yönetim organizasyon, insan kaynakları, yatırım ve denetim alanlarında dikey uzmanlıkları olan seçkin bir kadro olduğunu söyledi. Başlama, işletmelerin sorunlarının yoğunlaştığı alanlarda birden fazla uzmandan kâr odaklı yeniden yapılandırma prensibi çerçevesinde bilgi ve tecrübe aktarımı yapıldığını anlattı.

İşletmelerin etkin bir hizmete ekonomik olarak ulaşabilmesinin hedef olduğunu söyleyen Danışman Başlama, bilişim alt yapısı hakkında ise şu şekilde konuştu: " İşletme hastanesi yazılımı rekabetçi avantaj sağlayan bir çalışma olduğunu söyleyebilirim, bu yazılım ile kurumsal check-up gerçekleştiriyoruz. Böylece işletmelerin yeterli verim sağlayamadıkları alanları belirleyip doğru teşhis ile doğru tedavi önerebiliyoruz. İşletme hastanesi yazılımını, yönetim, organizasyon, muhasebe, finans, insan kaynakları, satış pazarlama, üretim ve kontrol alanlarında uygulayarak işletmelerin kurumsal sürdürülebilirlik risklerini tanımlayabiliyoruz" dedi.

Bilişim teknolojilerinde tasarımın önemine değinen Danışman Başlama, birbirini izleyen adımlar halinde tasarlanan İşletme Hastanesi yazılımının danışman kaynaklı olabilecek hata ve yorumlama riskini asgariye indirdiğini belirtti. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler