SON DAKİKA

Manisa’da 48 bin kişi iş arıyor

24 Ocak 2019, Perşembe 11:01

     


Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Binası Toplantı Salonu'nda, Manisa Valisi Ahmet Deniz başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Toplantıda konuşan Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa’da işsizliğin az olduğunu, yüzde 5 civarında olduğunu belirterek, “Önemli olan nitelikli işçi sıkıntısıdır. Bizlere düşen görev sanayicimizin, özel sektörün, kamunun nitelikli eleman ihtiyacı karşılamaktır. Meslek liselerinde gerçek anlamda meslek sahibi gençleri yetiştirmek zorundayız. Meslek liselerimizin niteliğe kavuşması çok önemli.” dedi.

Manisa’nın üreten bir şehir olduğunu dile getiren Deniz, “Katma değeri yüksek ürünü Manisa çok kolay üretebilir. 26 tane Ar-Ge merkezimiz var, teknokentimiz var. Karamsar olmaya gerek yok.” diye konuştu.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Eşref Aslan da işsizlik rakamları hakkında bilgi verdi. Manisa’da 48 bin 502 kayıtlı işsiz olduğunu açıklayan Aslan, geçen yıl kuruma müracaat eden 129 bin 844 kişiyle görüşme yapıldığını söyledi. Özel sektörde 23 bin 537 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Aslan, kuruma kayıtlı işsizlerin çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğunu ve işsizlerden bin 182’sinin engelli, 209’unun eski hükümlü, birinin de terörle mücadele gazisi olduğunu ifade etti.

Uzun süre iş bulamayanlar ve dezavantajlı gruplar için iş kulüpleri projesinin hayata geçtiğini duyuran Aslan, “Dezavantajlı gruplara iş arama motivasyonunun kazandırılması, bu grupların en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmelerinin sağlanması, çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin kişilerde oluşturulması, işsizlere iş arama kanallarının gösterilmesi ve kişilerin özgüveninin yükseltilmesi hedefiyle toplamda 101 kişiye eğitim verildi. Katılımcıların 20’si engelli vatandaşlarımızdan, 24’ü şiddet mağduru kadınlardan oluşmaktadır.” diye konuştu. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler