SON DAKİKA

Ege’nin marketler zinciri konkordato ilan etti

26 Aralık 2018, Çarşamba 21:49

     


Ege Bölgesinde bir çok şubesi bulunan marketler zinciri Pekdemir Çiftliği konkordato ilan etti. Denizli'de 39 yıl önce kurulan ve bugün 40 süpermarkete ulaşan Cemal Pekdemir’e ait marketler zinciri, Cemal Pekdemir’in 3 oğlunun FETÖ operasyonlarından tutuklanması ile zor günler geçirmişti.

Zaman içerisinde beliren yüksek kur ve finansman giderlerinin artması ile nakit dar boğazına giren firma, 24 Aralık'ta Denizli Ticaret Mahkemesine konkordato talebinde bulunmuş ve mahkeme Cemal Pekdemir’e ait şirkete geçici mühlet kararı vermişti.

Konkordato kararına ilişkin açıklama, Pekdemir Çiftliği Yönetim Kurulu adına Av. Recep Seyhan tarafından yapıldı. Açıklamada yüksek kur ve finansman giderlerinden dolayı nakit sıkıntısı yaşandığına dikkat çekildi ve şu ifadelere yer verildi; “ Cemal Pekdemir ailesine ait olan Pekdemir Çiftliği AŞ. 39 yıl önce kurulmuş olup, Sizlerin destekleri ile 40 süpermarketi ve yüzlerce çalışanı ile Denizli başta olmak üzere Aydın, İzmir, Afyon ve Burdur illerinde müşterilerine en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunmaya çalışmaktadır.

Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki yansımaları ve yakın geçmişimizde oluşan yüksek kur ve finansman giderlerinin katlanılamaz boyuta gelmiş olması şirketimizin nakit dengesini olumsuz etkilemiştir. Müvekkil şirketin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmesi ve nakit akışını sağlayabilmesi için borçlarını yapılandırması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte çalışanlarının tedarikçilerinin ve müşterilerinin tüm haklarını korumak ve işletmenin devamlılığının sağlanması birinci önceliği olup tüm paydaşları ile birlik beraberlik içerisinde bu süreçten en kısa sürede çıkmak adına Denizli Ticaret Mahkemesine 24.12.2018 tarihinde Konkordato talebinde bulunmuş ve sayın mahkeme tarafından şirketimize geçici mühlet kararı verilmiştir.

Her zaman olduğu gibi “Mutlu Çalışan, Mutlu Müşteri” ilkesi ile “En Kaliteli Ürünleri En Uygun Fiyata” prensibi ile müşterilerine sunmaya devam edecek, ülke ekonomisini geliştirmek ve istihdam sağlamak için tüm gücüyle çalışacaktır.” (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler