SON DAKİKA

Söke’ye HVI pamuk analiz cihazı kazandırılıyor

28 Ağustos 2019, Çarşamba 13:59

     


Pamuğun ana üretim merkezlerinden olan Söke’ye HVI pamuk analiz cihazı kazandırılıyor. Söke Ticaret Borsası ile Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ilçeye gelecek olan cihaz, üretimi kaliteye katkı sunacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, “Söke Ticaret Borsası yönetimi olarak her zaman Söke’mizin gelişimine katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Bilindiği üzere; Türkiye’deki pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 12 si; Ege Bölgesi’ndeki pamuk üretiminin ise yüzde 47-54 arası Söke Ovası’nda üretilmektedir. Bu üreticilerin ürettikleri ürünün değerini ölçebilmesi, değerinde satışını yapabilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmesi için HVI Pamuk Analiz Cihazı ile yapılan analizler hayati önem taşımaktadır. “ dedi.

Sağel yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ticaret Bakanlığı’na ait maddi değeri yüksek olan ve analiz sonuçlarında güvenilirlik sağlayan HVI Cihazının borsamıza kazandırılması için Bakanlıkla ve bağlı olduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile gerekli görüşmeler, ziyaretler ve yazışmalar sonrasında başarılı sonuca ulaştık. Başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanımızı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz. Bu sayede yeni sezonda değerli üyelerimiz ile Söke ve bölgeye daha iyi, daha modern ve daha kaliteli hizmet sunacağız.

İMZALAR ATILDI

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ile Borsamız arasında İmzalanan protokol ile HVI Cihazı borsamıza kazandırıldı. 27.08.2019 tarihinde Ankara’da Ticaret Bakanlığına yaptığımız ziyaretlerimizde protokolümüzü imzalayarak Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü Sayın Mehmet Özbolat ve Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Vekili Hakkı Karabörklü’ye teşekkürlerimizi ilettik. Kendileri de cihazın Söke’ye kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Sökemize selamlarını ilettiler.

PAMUK KALİTESİNİ ÖLÇECEK

Yeni cihazımız pamuk kalitesini, lif uzunluğunu/gücünü, mikroner değerini (incelik ölçüsü), renk sınıfı, kısa lif içeriği, çöp dağılımı ve diğer faktörler açısından birçok analiz yapma imkânına sahiptir. Pamuğun sınıflandırılması ve bu ölçümleri içeren test makinesi verileri üreticimiz ve borsamız için çok önemlidir. Yeni sezondan itibaren kullanacağımız test makinesi cihazı çiftçilerimiz için hayırlı olsun.” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler