SON DAKİKA

Primi cezasız ödemek için son 3 gün

28 Aralık 2018, Cuma 13:49

     


Genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarını yıl sonuna kadar ödeyenlerin gecikme cezaları siliniyor. Cezasız borç ödenmesi için son 3 gün! Yıl sonuna kadar prim borçlarının ödenmemesi halinde ise geçmişe yönelik gecikme cezası ve zammı ekleneceğinden, bu imkanı kaçırmayın.

Sigortalı bir işte çalışmayan veya bakmakla yükümlü olunan kişi sıfatını taşımayanlar, genel sağlık sigortası (GSS) primlerini kendileri ödüyor.

Aylık GSS prim tutarı bu yıl 60.89 TL düzeyinde iken, gelecek yıl bu rakam 76.74 TL ’ye çıkacak. Bugün Türkiye’nin yüzde 99.1’inin GSS’li olarak sağlık hizmetlerinden faydalanıyor.

Fırsatı kaçırmayın! Son 3 gün

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel SağlıkSigortası (GSS) prim borçlarını yılsonuna kadar ödeyenlerin, 2018 yılı Nisan ayı ve öncesine ait ödenmemiş prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının silineceğini açıkladı.

Bakan Seçuk, GSS prim borçlarını yıl sonuna kadar ödeyenlerin cezalarının silinmesine ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

‘’Sağlık hizmetlerine erişemeyen hiçbir vatandaşın kalmaması hedefi ile başlatılan zorunlu genel sağlık sigortası uygulaması 1/1/2012 yılında hayata geçirilmiş olup bu tarihten itibaren herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayan kişiler genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Bugün ülkemizin %99,1’i genel sağlık sigortalısı olarak sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bununla birlikte, birikmiş genel sağlık sigortası prim borçları olan vatandaşlarımız için de faizsiz ödeme imkanı getirilmiştir. Bu kapsamda birikmiş genel sağlık sigortası prim borçlarını 31/12/2018 tarihine kadar ödeyen vatandaşlarımızın 2018 yılı Nisan ayı ve öncesine ait ödenmemiş prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammı silinecektir. Ancak 31/12/2018 tarihine kadar söz konusu prim borçlarının ödenmemesi halinde bu borçlara geçmişe yönelik gecikme cezası ve gecikme zammı ekleneceği için vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimde sağlanan bu imkanı kaçırmamasını tavsiye ediyorum’’ dedi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler