SON DAKİKA

Satışa var, iptale ‘Sistem yok’

2 Mart 2019, Cumartesi 18:43

     


Efeler’de 30 yıldır kullandığı sabit telefonunu kapattırmak isteyen 79 yaşındaki Şevket Göknil, yetkili bayileri dolaşmasına rağmen kapatma işlemini yaptıramadığını belirtti. Göknil, “‘Sistem yok.’ diye işlem yapmayan bayilerin diğer işlemleri yaptığını gördüm.” dedi.

 

Efeler Cuma Mahallesi’nde yaşadığını belirten Şevket Göknil, yıllardır kullandığı sabit ev telefonunu gelişen teknolojiyle birlikte artık kullanmadığını ifade etti. Hattını kapattırmak için Türk Telekom yetkili bayilerine kapatma işlemi için gittiğini belirten Göknil, her defasında "Sistem yok." diye geri çevrildiğini söyledi.

“BOŞUNA FATURA ÖDÜYORUM”

Türk Telekom Müdürlüğü’ne bağlı yetkili bayilere gittiğinde "Sistem yok." yanıtı aldığını belirten Göknil, “Ben yaklaşık 30 yıldır kullandığım sabit ev telefonumu kullanmadığım için boşuna fatura ödüyorum. Cep telefonumu kullandığım için sabit telefonumu artık kullanmıyorum. Bu nedenle en yakın yetkili bayilere defalarca gittim. Fakat her seferinde bana, ‘Sistem yok.’ yanıtı verilmesine rağmen, satış işlemlerinin yapıldığını gördüm. Bayilerde bu işlemimi yaptıramayınca Türk Telekom Müdürlüğü’ne giderek hem iptal işlemimi hem de diğer bayilerin bu işlemimi yapmadığı için şikayette bulundum. Bu husus hakkında Türk Telekom yetkililerinin gereğini yapmasını bekliyorum. Satış ve diğer işlemleri yapan bayiler niye iptal işlemimi yapmıyor. Bu yaşta beni günlerce git gel yaptırdılar.” diye konuştu.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNE YOL AÇMAYA BAŞLADI”

Aydın Türk Telekom Müdür Ender Gök, bayilerin kendilerine bağlı olmadığını ve Genel Müdürlük bünyesinde hizmet verdiklerini belirtti. Yetkili bayiler hakkında son dönemlerde sık sık şikayetler geldiğini ifade eden Gök, “Vatandaşlara kolaylık amaçlı açılan yetkili bayiler, her nedense bu işlemi yapmamaya ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açmaya başladı. Bu konu hakkında daha önce bir çalışma başlatılmıştı ama hâlâ sonuç alınamadı. Bu nedenle de vatandaşın mağduriyeti söz konusu.” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler