SON DAKİKA

Engelli çocuğu olan ailelere terapi

2 Kasım 2018, Cuma 21:44

     


Hanta Associates Ltd. Koordinatörlüğünde yürütülen , İncirliova Gençlik Kültür , Sanat ve Gelişim Derneğinin ortak olduğu '' Child -Disability -parent -Education '' başlıklı Erasmus+ yetişkin eğitimi projesinin ilk toplantısı Romanya'nın Braila Şehrinde gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Romanya , İtalya , İspanya , Türkiye , Rusya ve İngiltere'nin ortak olarak 2 yıl boyunca yürüteceği proje ile engelli çocuklara sahip olan ailelerin hem kendileri için hem de çocuklarına evde uygulayabileceği çeşitli terapi yöntemlerinin öğretilmesini hedefleniyor.

2 yıl boyunca yüz yüze ulaşılması hedeflenen ailelerin sayısı 120 olup bunun yanında uluslarası boyutta kurulacak olan '' Özel Aileler Kulübü ' online platformu ile de daha çok aileye ulaşmak , ailelerin birbirleri ile tanışmalarının , ve ortak sorunlarını paylaşmalarının , uzmanlar tarafından destek almalarının sağlanması projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Dernek Başkanı Nilüfer Dalkıran, 5 günlük ilk eğitimin Nisan ayında Türkiye'de gerçekleşeceğini , bu eğitim esnasında ''Sanat ile terapi '' yöntemine ağırlık vereceklerini ve bu ilk toplantı için şimdiden çok heyecanlandıklarını söyledi. Proje Koordinatörü Lanre Ayoola ''Mart 2018'de AYFOD ile yürütmekte olduğumuz bir başka proje için Aydın'a gelmiştik. Ziyaret ettiğimiz tüm kurumlarda, Vodafone Teknoloji Köyü , Aydınkent Koleji , Erdoğan Öven Engelliler Köyü ve tvDEN 'de çok sıcak ağırlandık. Nisan ayında tekrar Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz , eski dostlarımızı mutlaka ziyaret etmek istiyoruz '' dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler