Ziyafet pide, Aydınlıların yanı sıra turistlerin de uğrak noktası

4 Haziran 2024, Salı 08:33

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ahmet Salış, 25 yıldır pidecilik yapıyor. Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde ve Mimarsinan Mahallesinde toplam iki şubesi bulunan Ziyafet Pide Aydınlıların yanı sıra turistlerin ve kafilelerin de gözbebeği haline geldi.

 

1999 yılında pide sektörüne atılan Ahmet Salış, Aydın’da çeşitli pide dükkanlarında çalışıp, mesleki eğitim kurslarına katılarak mesleki deneyim kazandı ve kendi iş yerini açtı. 2015 yılında Ziyafet Pide’yi Aydınlıların hizmetine sunan Salış, o gün bugündür büyüyerek hizmete devam ediyor.

 

 

Ziyafet Pide’nin kuruluş hikayesinden söz eden Ahmet Salış, “Mutlaka herkesin kendi hedefleri vardır. Kendi hayalleri vardır. Biz hedeflerimizi, hayallerimizi her zaman bir mekan açma doğrultusunda kurduk. Mekanımızı 2015 yılında yıl yılında açtık. Güzel bir ivme kazandık. O ivme kazanınca kendimize daha da bir güven geldi. 2021 yılında mimarsinan şubemizi açtık” dedi.

 

 

Ziyafet pide de klasik olan tüm pide çeşitlerinin yanı sıra ızgara çeşitlerinin de bulunduğunu söyleyen Salış, “Ziyafet pide de ilk önce pide lahmacun olarak başladık. Şamişi tahinli, kıymalı ve diğer çeşitlerimiz de var. Daha sonrasında 2022 yılında ızgara çeşitlerini de Aydın halkına sunduk. Izgara çeşitlerimizde Adana, Urfa, köfte, tavuk şiş, et şiş, pirzola, antrikot gibi çeşitlerimiz var” diye konuştu.

 

 

Ziyafet Pide’yi öne çıkaran lezzetlerden bir tanesinin karışık peynirli olduğunu ifade eden Salış, “Ziyafet pideyi öne çıkaran Ata Mahallesi’ndeki şubemizde ustamız hiç değişmedi 9-10 yıllık süreçte ustamız, pişiricimiz, hamurkarımız bütün ürünlerimiz aynı elden çıktı. Kasabımız aynı çalıştığımız et ve süt ürünleri firmaları hepsi aynı. Standart bir şekilde içine koyduğumuz malzemeler gramajlar hep aynı şekilde hepsini gramajlı bir şekilde koyduğumuz için gelen müşteriler bu standardı yakaladı. Yani pide bir gün önce farklı bi gün sonra farklı çıkmadı. Hepsi aynı elden çıktığı için müşterilerin tercih edilen yeri olduk. Ziayfet pideyi en çok öne çıkaran lezzeti ise karışık peynirli oldu. Karışık peynirli pidemiz bize özel sırrı bizde, bu yüzden çok tercih ediliyor” dedi.

 

 

Tur ve kafilelerin de uğrak noktası haline gelen Ziyafet Pide işletmecisi Ahmet Salış kafilelerle tanışma hikayesini anlatarak, “2016 yılında Astim kavşağında yol çalışması vardı. Çevreyolu kapanmıştı herkes Ata Mahallesi’ndeki yolu kullanıyordu. Buradan turlar kafileler geçerken bize uğramaya başladılar. Pideyi çok beğendiler. Tur rehberi hocaları hepsi bizi tanıdılar. Yine tur gibi etkinlikler olduğunda tercih ettikleri ilk yer biz olduk. Her sene mutlaka 20-30 kafile ağırlıyoruz. Beğenmeseler gelmezler. Sulçuk’tan Bodrum’dan birçok il ve ilçelerden rezervasyon için arıyorlar. Bu durumda bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Ahmet Salış, “Yemek sektöründe personel ve çırak sıkıntısı var. Bu sektör zor bir sektör ama bu işi seviyorsanız, bu işi aşk ve sevgiyle yapacaksanız mutlaka dükkan açma hayaliniz olsun. Genç girişimcilere tavsiyem hayallerinden vazgeçmesinler. Farklı yerlerde çalışabilirler, farklı yerlerde hizmet sunabilirler ama bir mekan hayalleri mutlaka olsun. İnsanın kendi işletmesini açması hayallerine daha da yaklaştırıyor. Bunu şubeleştirerek de daha fazla kazanç sağlayabilirler. Aydın halkı pideyi seviyor. Karacasu, Yenipazar, Nazilli ve Koçarlı pidelerini artık halkımız tanıyor. Tüm ustalarımızın ellerine sağlık” diye konuştu. 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler