Ziyafet pide, Aydınlıların yanı sıra turistlerin de uğrak noktası
4 Haziran 2024, Salı 08:33| Tweet | ||
|
||
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ahmet Salış, 25 yıldır pidecilik yapıyor. Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde ve Mimarsinan Mahallesinde toplam iki şubesi bulunan Ziyafet Pide Aydınlıların yanı sıra turistlerin ve kafilelerin de gözbebeği haline geldi.

1999 yılında pide sektörüne atılan Ahmet Salış, Aydın’da çeşitli pide dükkanlarında çalışıp, mesleki eğitim kurslarına katılarak mesleki deneyim kazandı ve kendi iş yerini açtı. 2015 yılında Ziyafet Pide’yi Aydınlıların hizmetine sunan Salış, o gün bugündür büyüyerek hizmete devam ediyor.

Ziyafet Pide’nin kuruluş hikayesinden söz eden Ahmet Salış, “Mutlaka herkesin kendi hedefleri vardır. Kendi hayalleri vardır. Biz hedeflerimizi, hayallerimizi her zaman bir mekan açma doğrultusunda kurduk. Mekanımızı 2015 yılında yıl yılında açtık. Güzel bir ivme kazandık. O ivme kazanınca kendimize daha da bir güven geldi. 2021 yılında mimarsinan şubemizi açtık” dedi.

Ziyafet pide de klasik olan tüm pide çeşitlerinin yanı sıra ızgara çeşitlerinin de bulunduğunu söyleyen Salış, “Ziyafet pide de ilk önce pide lahmacun olarak başladık. Şamişi tahinli, kıymalı ve diğer çeşitlerimiz de var. Daha sonrasında 2022 yılında ızgara çeşitlerini de Aydın halkına sunduk. Izgara çeşitlerimizde Adana, Urfa, köfte, tavuk şiş, et şiş, pirzola, antrikot gibi çeşitlerimiz var” diye konuştu.

Ziyafet Pide’yi öne çıkaran lezzetlerden bir tanesinin karışık peynirli olduğunu ifade eden Salış, “Ziyafet pideyi öne çıkaran Ata Mahallesi’ndeki şubemizde ustamız hiç değişmedi 9-10 yıllık süreçte ustamız, pişiricimiz, hamurkarımız bütün ürünlerimiz aynı elden çıktı. Kasabımız aynı çalıştığımız et ve süt ürünleri firmaları hepsi aynı. Standart bir şekilde içine koyduğumuz malzemeler gramajlar hep aynı şekilde hepsini gramajlı bir şekilde koyduğumuz için gelen müşteriler bu standardı yakaladı. Yani pide bir gün önce farklı bi gün sonra farklı çıkmadı. Hepsi aynı elden çıktığı için müşterilerin tercih edilen yeri olduk. Ziayfet pideyi en çok öne çıkaran lezzeti ise karışık peynirli oldu. Karışık peynirli pidemiz bize özel sırrı bizde, bu yüzden çok tercih ediliyor” dedi.

Tur ve kafilelerin de uğrak noktası haline gelen Ziyafet Pide işletmecisi Ahmet Salış kafilelerle tanışma hikayesini anlatarak, “2016 yılında Astim kavşağında yol çalışması vardı. Çevreyolu kapanmıştı herkes Ata Mahallesi’ndeki yolu kullanıyordu. Buradan turlar kafileler geçerken bize uğramaya başladılar. Pideyi çok beğendiler. Tur rehberi hocaları hepsi bizi tanıdılar. Yine tur gibi etkinlikler olduğunda tercih ettikleri ilk yer biz olduk. Her sene mutlaka 20-30 kafile ağırlıyoruz. Beğenmeseler gelmezler. Sulçuk’tan Bodrum’dan birçok il ve ilçelerden rezervasyon için arıyorlar. Bu durumda bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Ahmet Salış, “Yemek sektöründe personel ve çırak sıkıntısı var. Bu sektör zor bir sektör ama bu işi seviyorsanız, bu işi aşk ve sevgiyle yapacaksanız mutlaka dükkan açma hayaliniz olsun. Genç girişimcilere tavsiyem hayallerinden vazgeçmesinler. Farklı yerlerde çalışabilirler, farklı yerlerde hizmet sunabilirler ama bir mekan hayalleri mutlaka olsun. İnsanın kendi işletmesini açması hayallerine daha da yaklaştırıyor. Bunu şubeleştirerek de daha fazla kazanç sağlayabilirler. Aydın halkı pideyi seviyor. Karacasu, Yenipazar, Nazilli ve Koçarlı pidelerini artık halkımız tanıyor. Tüm ustalarımızın ellerine sağlık” diye konuştu.

HABER VİDEOLARI

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın

Aydın’da sarı-lacivert sevdanın en güçlü temsilcisi olan Aydın

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geleneksel tatlılardan güllaca ilgi yeniden

Emekliliğin ardından yeniden tezgâh başına geçen 45 yaşındaki ayakkabı

Aydın’da yapılan sokak röportajında vatandaşlara, “Y kuşağının IQ’su

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine “Aydın bir öğrenci

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Ramazan ayının ilk gününde Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımı süren çevre bağlantı

Yeni nesil kıraathane konseptiyle tasarlanan mekân, şehrin sosyal yaşamına modern







