“Kör kurşuna kurban gitmek istemiyoruz”

4 Temmuz 2024, Perşembe 06:32

     


Aydın’ın Söke ilçesinde düğün konvoyundan ateşlenen yorgun mermi, 11 aylık Pera bebeğin ölümüne neden olmuştu. Aydınlı vatandaşlar, bu konuda sıkı bir denetim yapılmasını talep ederek, “Kör kurşuna kurban gitmek istemiyoruz” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da özel günlerde ve anlarda magandalar meydana çıkıp, çevresindeki insanların hayatını tehlikeye atıyor. Son olarak Söke’de maganda kurbanı olan Pera bebeğin dedesi Kerim Palabıyık “Ciğerim yanıyor” diyerek, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istemişti.

Düğün, asker eğlencesi başta olmak üzere özel günlerde silah atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Aydınlı vatandaşlar, şu ifadelere yer verdi;

Özcan Kocabıyık: “Yapılmaması gereken bir olay. Millet yapıyor ama bundan vazgeçmemiz gerek. Yeni bir kanun çıkarılması lazım, bir şeyler yapılmalı ki bunlardan vazgeçmeleri lazım. Silahla düğün yapılmaması gerek. İnşallah bir gün hükümetimiz bunun için bir varlık gösterip çabalar inşallah. “

Yılmaz Özcan: “Boşu boşuna bu vatandaşları öldürüyorlar. Pisipisine gidiyor insanlar. Daha önce böyle bir düğüne katılmadım. İyi bir şey değil. Yetkililer tabancayı vermesinler, belgelerini versinler, her önüne gelene bunları vermesinler. Yazık günah, çocuk ölüyor, olan anaya babaya oluyor.”

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş: “Kötü bir alışkanlık bu. Geçen kendim de bir yerde denk geldim, en az beş kişi takır takır tabanca atıyorlardı. Arazide bir düğün vardı. Köyde de bizim eskiden sürekli tabanca atılırdı. Hatta benim halamın düğününde bir kişi öldü. Öldüren hapis yatıyor ama ölen kişi de benimle yaşıttı ancak öldü gitti. Yani tasvip etmiyoruz. Ama maalesef Türkiye’de beklenenin çok üstünde ruhsatsız silah var. Onu takip etmiyorlar, önce onun takip edilmesi lazım. Ruhsatsız silahları biz takip etmeyeceğiz. Kazara bizi yakalasalar içeri alırlar ama millet silahla geziyor. Çözüm önerisi, bu tür kontrollü bir sisteme çevrilmesi, taşıma belgesi vardır kullanma belgesi vardır. Taşıma belgesi zaten evde durur, silahla bir yere gidemezsin. Türkiye şartlarında bu çok zor. Eski İçişleri Bakanı kendisi milleti destekliyordu. İşte onun adamları içeride yargılanıyor. Böyle bir yerde ne yaparsın?”

Fetih Demen: “Ben düğünlerde değil her yerde atılan silahlarla ilgili olumsuz düşünüyorum. Toplumda silahın yeri yok. Bu düğünde de olur, dün milli maç kazandık ondan sonra da bazıları bunu yaptılar. Bunlar yanlış şeyler. Sevincimizi başkalarına zarar vermeden yaşamamız lazım. Elbette şahitlik ettim, ben o ortamlardan uzaklaşırım. Öyle bir şey olduğu zaman o ortamdan uzaklaşırım, hiç de sevmem. Silah güzel bir şey değil. İnsanları öldüren bir şey hiç güzel olur mu hiç? Yetkililer toplumu silahsızlandırmalı, cezası olmalı bu için. Sadece birilerine ceza vermek için, birilerinin ölmesi beklenmemeli. Düşünün evin içindeki bir bebek ölüyor ya ne kadar acı bir şey. Bu ölmeden önce bunu yapan insanlara caydırıcı bir ceza olmalı.”

Kübra Tanır: “Bence çok yanlış bir şey. Olmaması gerekiyor. Yetkililerden de çok sıkı bir önLem almak gerekiyor.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler