SON DAKİKA

tvDEN yeni dijital platforma geçiyor

5 Temmuz 2019, Cuma 16:41

     


tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, Ayşegül Koç'la Ana Haber Bültenine konuk olarak yerel basının ve bölgesel yayın yapan televizyonların sıkıntılarını dile getirdi. Yerel yöneticilere ve siyasetçilere yerel basını desteklemedikleri için eleştirilerde bulunan Aydın, "Mesleği temsilen Meclis'te olanlar sizin sorunlarınızı gündeme taşıyacağız diyen insanların yeteri kadar etkili olabildiklerini inanmıyorum. Yerel basının ciddi problemleri var, öncelikle yerel yönetimlerin desteğini görmeliyiz." dedi. Aydın aynı zamanda tvDEN'in yeni dijital platforma geçeceğinin de müjdesini verdi.

Yerel basının sorunlarına acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade eden gazeteci Emin Aydın, "Bizi temsil eden gazeteciler cemiyetleri federasyonları ve konfederasyon yetkilileri dahil bizim sorunlarımızı gündeme taşıyan ağabeylerimiz bu mesleğin içinden geldiği için fikri takibin ne olduğu çok iyi biliyorlar. Fikri takip bir haberin devamlılığıdır. Bizim meslek sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözülmesi konusunda açtıkları dosyayı takip etsinler hakkını versinler. " dedi.

Haberin ana kaynağının yerel basın olduğunu savunan Aydın, " Yerel gazetelerin, internet sitelerin, televizyonlarının, halkın parasını yönetenleri, halkın fark etmesini ve halka hizmet etmek için harcanmasını düşünüyorum." diye konuştu.

YENİ DİJİTAL PLATFORMA GEÇİLİYOR

tvDEN'in yeni bir dijital platforma geçtiğinin de müjdesini veren Emin Aydın, "Bizim izleyicilerimiz yaklaşık 6 gündür uydudan bizi izleyememişti. Bunun sebebi yeni dönüşüm sürecine hazırlık halinde olmamız bunun iki sebebi var. Bir gelişen teknoloji, kullanıcılar hep HD'ye geçti. Uydu alıcısı hd olan izleyiciler bizi eskisi gibi takip edecekler. Gelecekte tamamen dijitale doğru gidiyoruz. Öğretirken öğrenmek diye bir deyim var. Aslında en çok öğrenenler öğretenler oluyor aslında. Biz toplumu bilgilendiriyoruz. Önce bizim haberimiz oluyor gelişmelerden sonra topluma ulaşıyor. Ülkede ciddi ekonomik kriz var. Yayın kuruşlarının büyük gelir kaynağı reklam. Mali krizlerin bize yansımasında sert oluyor. Yayın kuruluşlarının gelirlerinin artması gerekiyor. Son olarak bizi sevenler bizi bırakmasın diyorum." dedi. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler