SON DAKİKA

Denizli Büyükşehir'den İstanbul'da turizm atağı

5 Kasım 2018, Pazartesi 23:33

     


Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizm değerlerini tanıtmak için İstanbul'un 39 ilçesindeki 300 ayrı noktada tanıtım atağı başlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Belediyeden yapılan açıklamada, Denizli'de turizm sektörünün 12 ay yaşaması için bugüne kadar milyonlarca liralık yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek şehrin turizm değerlerini metropol kent İstanbul'da milyonlara tanıttığı belirtildi.

Denizli'nin turizmde parlayan bir kent olması için çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi'nin "Denizli seni çağırıyor" sloganıyla düzenlediği tanıtım atağının büyük beğeni topladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın metropol kentleri arasında bulunan ve 15 milyondan fazla nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul'da tanıtım rüzgarı estirmeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda hayata geçirdiği turizm yatırımlarını milyonlarla buluşturmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Denizli'ye kazandırdığı yayla turizminin parlayan yıldızı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'ndan kış turizminin yeni gözdesi Denizli Kayak Merkezi gibi alternatif turizm yatırımlarının görselleri İstanbul'un 39 ilçesindeki 300 ayrı noktada yerini aldı. Turizm alanında Türkiye'nin sayılı projeleri arasında yer alan "Termal İyi Gelir" projesi ile dünya harikası beyaz cennet Pamukkale'nin görsellerinin de yer aldığı tanıtımlarda "Denizli Seni Çağırıyor" sözleri dikkat çekerken, İstanbul'un en kalabalık noktalarında yer alan Denizli'nin turizm değerlerini barındıran toplam 700 görsel milyonlarla buluştu. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlayan İstanbul'da ilk defa bir şehrin, kapsamlı bir şekilde düzenlenen tanıtım sürprizi ile karşılaşan vatandaşlar ise Denizli'nin dünyaca ünlü değerlerini takdire şayan buldu."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyada kendine özgü bu kadar çok güzelliği bir arada barındıran başka bir kent olmadığına dikkati çekerek, "Pamukkale'nin yanında yaylaları, termal suları, kayak merkezi, 19 antik kenti ve adını sayamayacağımız birçok doğal güzelliğiyle eşine az rastlanır bir şehirdeyiz. Tekstil, tarım ve sanayi kadar turizmde de öncü bir kentiz. Türkiye'de en fazla turist gelen 5. il olan Denizlimizi turizm sektöründe daha da ileri noktalara taşımak adına şehrimizin güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz." dedi. (AA)







 
Son Eklenen Haberler