SON DAKİKA

Aydın’da 5 metruk evde tatbikat

8 Mart 2019, Cuma 10:12

     


Aydın'da acil kurtarma, emniyet, sağlık ve itfaiye personelinin katılımıyla afet ve acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Aydın İl Müdürlüğü koordinesinde İncirliova'nın İstiklal Mahallesi'ndeki 5 metruk evde gerçekleştirilen tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), emniyet, itfaiye ve sağlık personeli başta olmak üzere 14 kurumdan 135 kişi görev aldı.

Senaryo gereği, depremin meydana geldiği mahallede evlerin yıkılması üzerine bölgeye giden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, etrafı güvenlik şeridiyle çevirdi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri köpek yardımıyla kurtarma çalışması yaptı. İtfaiye ekipleriyse çeşitli yerlerde çıkan yangınlara müdahale edip söndürdü.

Polis ekipleri yaralı yakınlarının binaya girişlerine izin vermezken, kurtarılanlar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Tatbikatı izleyen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada "Geldiğimiz nokta çok şükür ki şu an kurumsal yapımız oldukça donanımlı. Bu alandaki personelimiz işin şuurunda, bilincinde ve hazırlıklı bir şekilde devam ediyorlar. Bu tatbikatları da tıpkı askeri tatbikatlar gibi her alanda bu yapmamız lazım." dedi.

AFAD İl Müdürü Ramazan Harman da "Tatbikatın amacı doğal afetler karşısında farkındalık yaratmak, afetlere karşı dirençli toplum oluşturmak, hizmet gruplarında görev alan müdahale ekiplerinin hızlı, verimli, etkin koordinasyonunu sağlamak, arama kurtarma personelimiz ve ilimizde bulunan müdahale ekipleriyle arama kurtarma potansiyelini öne çıkarmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, yaşanabilecek muhtemel afetlerde tüm ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler