SON DAKİKA

Proje üreten öğretmenlere sertifika

8 Kasım 2018, Perşembe 21:53

     


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, yenilikçi ve özgün okullarda uygulanan projelerin yer aldığı 'Ben de Varım Projesi'nin tamamlanması üzerine, katılan öğretmen ve okul müdürlerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından sertifika verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İzmir'de yenilikçi, özgün okullarda uygulanan projelerin yer aldığı İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Ben de Varım Projesi'nin son bulması üzerine bu kapsamda farklı projeler üreten öğretmen ve okul müdürleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin elinden sertifikalarını aldı. 2017 Kasım ayından beri 245 başvurunun yapıldığı proje kapsamında özel eğitim, çevre, okuma, kişisel gelişim, geri dönüşüm, akademik başarı, okul-aile işbirliği, iletişim ve diyaloğun artırılması, fen ve deney, uzay, gelenekler, müzik, matematik alanlarına yönelik çalışmaların yer aldığı projelere dahil olan öğretmenler, il geneli MEB 2023 Belgesi doğrultusunda yeni projeler geliştirecek.

'BİLGİ BASİT, DUYGUYU ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR'

Törende eğitimcilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, "İzmir'de donanımlı, dünyaya meydan okuyabilecek kadar akademik ve kültürel alt yapıya sahip çocuklar yetiştirmeliyiz. Nitelikli, uygulanabilirliği ve karşılığı olan, çocuklarımıza dokunacak projeler üretmeliyiz. İnsanları yormaktan başka işe yaramayan projelerle ilgili bir talebimiz yok. Ne olur heyecanınızı yıllar geçse de koruyun. Öğrencilerin, öğretmenlerinin heyecanına ve sevgisine ihtiyacı vardır. Eğer bu ikisi olmazsa çocuklarımız kurur. Bilgi artık kenarda duran çok basit bir şey, bizim onlara duyguyu öğretmemiz gerekiyor. Samimiyet, sevgi ve heyecanla çalışırsanız bu ülkenin en değerli varlığı olan gençliğe ve evlatlarımıza muhteşem bir şey yapmış olacaksınız. Birbirini destekleyen, birbirinin devamı şeklinde olan, ulusal ve uluslararası düzeyde fikirler ortaya koyabilecek bu çalışmamız, bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon belgesi ile de uyumlu. Projelerinizle ilgili maddi desteği sağlayacağım" dedi.

PROJE SİSTEMİNE 245 BAŞVURU YAPILDI

Projenin amacına değinerek, resmi/özel okul ve kurumlarda uygulanmış veya öneri niteliğinde olan özgün, kaliteli projeleri belirleyerek ortaya çıkarmak, yaygınlaştırmak ve paylaşımını sağlamak olduğunu kaydeden İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan da "Ben de Varım Projesi Ar-Ge birimizce titizlikle yürütüldü. Kasım 2017 başvuru döneminde Ben de Varım Proje sistemine 245 başvuru gerçekleştirildi ve ilk aşama değerlendirmelerinin ardından 170 proje temsilcisi Mart 2018'de proje görüşmelerine davet edildi. Projeye 78 lise, 45 ortaokul, 73 ilkokul ile diğer türden kurumlar başvuru yaptı. Bu sürece dahil olan öğretmenlerimizle çalışma ekipleri kurulacak ve il geneli MEB Vizyon 2023 Belgesi doğrultusunda uygulamaya yönelik projeler geliştirilecek. Yenilikçi, fark yaratan projeler süreci, uygulama aşamaları detaylı olarak ele alındı, temsilcilerle birlikte değerlendirmeler yapıldı. Her komisyonun çalışması değerlendirilerek, toplamda 25 proje diğer projeler ile entegre edilerek il geneli uygulanması planlanıyor" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler