Aydın Valiliği Kızılcaköy olaylarına soruşturma başlattı

8 Aralık 2018, Cumartesi 15:57

     


Aydın Valiliği, Kızılcaköy Mahallesi’nde Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurmak isteyen firma yetkilileri ile mahalle halkı arasında yaşanan gerilim nedeniyle medyaya görüntü aktaranlar hakkında soruşturma başlattı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Efeler Kızılcaköy Mahallesi’nde bir özel JES firması tarafından alınan arazinin çevresini çit örmeye başlaması, mahallede 3 gün gerilime neden olmuştu. Firmanın yaptığı çalışmayı engellemek isteyen mahalle halkı ile güvenlik güçleri arasında yaşanan bu gerilim, yerel ve ulusal medyada genişçe yer bulmuştu.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın devreye girmesi ve 4 saatlik çabası sonucu mahalleli ikna olarak eylemlerini sonlandırdığı gerilim nedeniyle, Valilik tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan o açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“05.12.2018 tarihinde ilimiz merkeze bağlı Kızılcaköy hudutları içinde Jeotermal Elektrik Santrali inşa eden özel sektöre ait bir işletme ile bahse konu köyde ikamet eden vatandaşlarımız arasında süregelen gerilimde tarafların zarar görmeden hukuk çerçevesinde kalmalarını sağlamak için güvenlik güçlerimiz görevlendirilmiş, ancak maksadı bu olayı kendi art niyetleri doğrultusunda kullanmak olan ilimiz dışından gelen bazı kişi ve çevrelerin gerilimi tırmandırması üzerine Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat taraflarla görüşmek ve başkaca bir taşkınlığa meydan vermemek için görevlendirilmiştir. Taraflarla 4 saati aşan görüşmeler neticesinde ilgili işletme yasal izinleri alıncaya kadar faaliyette bulunmama taahhüdünde bulunmuş bunun üzerine vatandaşlarımız eylemlerini sonlandırmış güvenlik güçlerimiz de normal görevlerine dönmüşlerdir. Olayın sükunete kavuşması sonrasında samimi sohbet ortamında Kızılcaköylü vatandaşlarımız ananelerimiz çerçevesinde ikramlarda bulunmuş ve eylem son bulmuştur. Ayrıca medyaya yansıyan görüntülerle ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup, Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur”. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler