SON DAKİKA

Marmaris Belediyesi 'dayanıksız' olduğu için kendi iş merkezinin yıkımına başladı

8 Aralık 2018, Cumartesi 16:18

     


Muğla'nın Marmaris Belediyesi, belediyeye ait 2 katlı Bedesten İş Merkezi'ni, 'depreme dayanıksız riskli yapı' olduğu gerekçesiyle yıkmaya başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Marmaris Belediyesi'ne ait iş merkezinde bulunan esnaf ve sivil toplum kuruluşları, geçen yıl temmuz ayında gönderilen tebligatla çıkarıldı. İş merkezindeki 6 esnaf, tebliğ edilen yıkım ve tahliye kararı sonrasında yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından 25 Eylül 2017 tarihinde 'yürütmeyi durdurma' kararı verildi. Belediyenin itirazının ardından yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda, Bedesten İş Merkezi'nin koruma altında tarihi bir eser olmadığı ve 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddeleri kapsamında 'depreme dayanıksız riskli yapı' olduğu tespit edilerek, yıkım kararının uygulanması kararı verildi. Bedesten İş Merkezi'nde kalan 6 işletmenin burayı tahliye etmesinin ardından, belediye ekipleri tarafından yıkımına başlanıldı.

 

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkım ile ilgili yapılan açıklamada, "2015 yılında yaptığımız bir araştırmada belediyemize ait taşınmaz olan Bedesten İş Merkezi'nin depreme dayanıksız riskli olduğunu tespit ettik. Muğla Çevre Şehircilik ve Anıtlar Kurulu Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler soncunda yapının tarihini çıkarttık. Yapının tarihi bir özelliği olmadığını ortaya çıktı. Marmaris Belediye Meclis Toplantısı'nda yapının yıkım kararı çıktı. İşyerinden çıkmak istemeyen esnaf yapının tarihi olduğunu iddia ederek tahliye ve yıkım tebligatlarına karşı mahkemeye başvurdu. Geçen sene kasım ayında yapılan başvurunun ardından bir yıl sonra karar çıktı. Belediye lehine çıkan kararın ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri olarak yıkımına başladık" denildi. Yıkılanan binanın yerine yeni bir yapımının inşa edilmeyeceği, hem yan taraftaki kısıtlı bir yere sahip Eski Cami'ye gelen cemaate alan yaratmak hem de vatandaşların dinlenebilmesi için bir park yapılacağı belirtildi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler