"Maaş çekmek için 5 bin lira gidiyor"

9 Eylül 2025, Salı 18:56

     


Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde yaşayan emekliler, köylerine ortak ATM kurulmasını istiyor. Mahalle sakinlerinden Muzaffet Çıbık, yaşlıların bankacılık işlemlerinde ciddi zorluklar yaşadığını belirterek, özellikle göz rahatsızlıkları ve cihazların parlak ekranları nedeniyle yanlış tuşlama yapabildiklerini, bu yüzden de sık sık mağdur olduklarını dile getirdi.

Çıbık, “Yaşlıyız, çoğumuz para çekmesini bilmiyoruz. Gözlerimiz görmüyor, ATM parlıyor. Yanlış yapıyoruz, yanımızdaki biri şifremizi alıyor, sıkıntı yaşıyoruz. Eğer köyümüze ortak ATM gelirse hepimiz rahat edeceğiz. Banka ayrımı olmadan Garanti, DenizBank ya da diğer bankaların işlemleri tek yerden yapılabilirse bizim için büyük kolaylık olacak” dedi.

Mahallede yaklaşık 300-400 emekli bulunduğunu belirten Çıbık, ATM eksikliği nedeniyle ciddi masraflar çıktığını da vurguladı: “Şehir merkezine inmek zorundayız. Gidiş-dönüş yol parası, yemek masrafı derken cebimizden 3-5 bin liraya kadar çıkıyor. Zaten 16 bin 800 lira maaş alıyoruz, bunun da büyük kısmı faturaya gidiyor. Ortak ATM olursa bu sıkıntımız bitecek. Hepimiz için büyük mutluluk olur” diye konuştu.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler