Atık yağ getirene kedi veya köpek maması

9 Aralık 2018, Pazar 16:13

     


Denizli'de Pamukkale Belediyesi, ilçede atık yağların toplanmasıyla ilgili yeni bir proje geliştirdi. Daha önce atık yağ getirene deterjan dağıtan belediye, bu kez atık yağları sokak hayvanları için toplayacak. 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi veya köpek maması verilecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Pamukkale Belediyesi, atık yağ toplama çalışmasının protokolünü yeniledi. 2014 yılından bu yana 41 bin 673 litre atık yağ toplanan proje ile 41 milyar 673 milyon litre su kirlenmekten kurtarıldı. Proje kapsamında aynı zamanda Pamukkale Belediyesi, atık yağ getirine deterjan vererek, atık yağ toplanmasının artmasını sağladı. Yağların toplanmasıyla ilgili yeni bir proje geliştiren belediye, ilçedeki sokak hayvanlarının da beslenmesi için atık yağ getirine kedi ya da köpek maması verecek.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin, halkın atık yağ konusunda bilinçlenmesi amacıyla yapılan projenin önemli olduğunu ifade ederek, "Halkımızın atık yağ toplama konusunda farklılık yaratarak, hem çevreye hem de hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak istedik. Bugüne kadar çevrenin kirlenmesini önleyen proje kapsamında 3 litre atık yağa karşılık kedi ya da köpek mamasını ücretsiz vereceğiz" dedi.

Yapılan protokolle 2019 yılında da aynı firma, evsel bitkisel atık yağları toplayacak. Pamukkale Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen 'Bitkisel Atik Yağların Toplaması İşi' protokolü imza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Gürlesin, "Pamukkale Belediyesi olarak yeni bir protokol imzaladık. Çevreci bir belediyeyiz. Bu konuda hassasiyetimizin en üst seviyede olduğunu halkımızın bilmesini istiyorum. Bu çerçevede belediyemiz kurulur kurulmaz her konuda olduğu gibi atık yağ konusunda da ciddi bir girişimde bulunduk. Yıllardan beri toplanan atık yağların doğaya zarar vermesini önledik" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler