SON DAKİKA

Bucalılar Öykü Arin ve tüm lösemililere umut oldu

9 Aralık 2018, Pazar 16:02

     


Bucalılar, İzmir'de löseminin nadir görülen bir türü olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için tek yürek olup, bağışta bulundu. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da kan ve kök hücre bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İzmir'de yaşayan Çağdaş ile Eylem Yazıcı çiftinin 3.5 yaşındaki kızları Öykü Arin'e nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi tanısı konuldu. İlik nakli olması gereken Öykü Arin için Buca Belediyesi de Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi kampanya başlatmak için harekete geçti. Buca Belediyesi'nin Kızılay işbirliğiyle düzenlediği kan ve kök hücre bağışı kampanyasına belediye çalışanlarının yanı sıra yüzlerce duyarlı Bucalı da katıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da Öykü Arin ve tüm lösemili hastalara umut olmak amacıyla kan ve kök hücre bağışlayarak donör oldu.

NASIL DONÖR OLUNUR

Donör olmak isteyen kişinin kan grubunun bir önemi bulunmuyor. İlik naklinde kan grubu değil doku grubu uyumu önemli. Donör adaylarının, Kızılay Kan Merkezlerine ya da mobil araçlarına başvurarak bu taleplerini iletmeleri halinde, kan örnekleri ücretsiz olarak alınıyor. 18-50 yaş arasında, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamış, kanser tedavisi görmemiş, sürekli ilaç kullanılmasını gerektiren kronik bir hastalığı olmayan herkes, kök hücre bağışında bulunarak donör olabiliyor. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler