SON DAKİKA

Minik Nurgül izleyicileri büyüledi

12 Mart 2019, Salı 22:11

     


Aydın’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Törende İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan 5 yaşındaki Nurgül izleyicileri büyüledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda düzenlenen törende, 12 Mart 1921 yılında kabul edilen Milli Marşımızın yıl dönümü kutlandı. Törende, Nazilli İbni Sina İlkokulu Ana Sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Nurgül Başlık’ın ezbere okuduğu İstiklal Marşı, davetlilerden büyük alkış aldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un yad edildiği törende, Aydın Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu gösteri büyük beğeni topladı. Ana Sınıfı öğrencisi minik Nurgül İstiklal Marşı’nı okuduğu esnada, izleyiciler duygusal anlar yaşadı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İstiklal Marşı’nı büyük coşkuyla okuyan minik Nurgül’ü tebrik ederek kendisine belge ve ödül takdim etti.

İstiklal Marşı’nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemle ilgili bilgiler verilmesinin ardından, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Okumuş, “Tarihimizden alacağımız dersle, vatanımıza sahip çıkan, bayrağımızın her damlasındaki asil kanla, yurdun her köşesinde istiklalini koruyan, yabancı mihrakların değil, kendi hedeflerinin koruyucusu olan gençlikle daima ayakta olacağız. İstiklal Marşımızı vatanına, bayrağına, insan olmanın sorumluluğuna örnek bir ömür sürerek yazan Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın nesli diyordun ya, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ dizelerindeki Asım’ın nesli olan gençlerimiz, bu onurlu duruşun en önemli temsilcileri ve emanetçileri olacaktır. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek, canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere emanettir. Almış olduğumuz bu emaneti ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. (GÜLİZAR CERİT) 







 
Son Eklenen Haberler