SON DAKİKA

"Şifa Ayı Ramazan"

12 Nisan 2021, Pazartesi 16:15

     


Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Ramazan Ayı boyunca tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da pandemi tedbirlerinin alındığını, camilerin açık olacağını fakat Teravih Namazlarının camilerde kılınmayacağını ifade etti. Aksu, bu yıl Ramazan Ayının temasının ‘Şifa Ayı Ramazan’ olduğunu belirterek teravih namazlarının evde kılınmasını önerdi. Aksu, bu yıl fitrenin alt limitinin 28 lira olduğunu SMA Hastası çocuklara ve tedavi görmek için para bekleyen hastalara yapılan yardımın da fitre ve zekat olabileceğini dile getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı pandemi tedbirleri alınarak geçecek. Bulaşı önlemek için camiler açık olsa da cemaatle teravih namazı kılınmayacak. Aydın’da gereken tedbirlerin alındığını dile getiren Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, “Geçen yıl buruk bir Ramazan yaşadık, camiler tamamen kapalıydı. Bu yıl camiler kapalı olmayacak ama cemaatle teravih namazı kılınmayacak. Vatandaşlar camide cemaatle namaz kılınmıyor diye teravih namazını ihmal etmesin. Evlerini mescit haline getirip namazlarını kılsınlar” dedi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN MUKABELE OKUNACAK

Aydın İl Müftülüğü olarak tüm tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Aydın, “Sosyal medya hesaplarımız üzerinden kadınlara ve erkeklere yönelik tefsir ve mukabele programları olacak. Genç Diyanet hesabından Kur’an Kursu öğrencilerimiz mukabele okuyacak. Aynı şekilde sohbetlerimiz de olacak. Camilerde de mukabele okunacak. Mukabele dinlemek isteyenler camiye gelebilecek. Camide toplu olarak geçirilen süreyi az tutmak için sabah, öyle, ikindi gibi Cüz’ü bölerek okunmasını tavsiye ettik. Bulaşı önlemek için her türlü tedbiri alarak Ramazan coşkusunu paylaşacağız” diye konuştu.

FİTRE 28 LİRA

Aksu, “ Bu yıl Ramazan Ayının ana teması ‘Şifa Ayı Ramazan’ İnşallah Ramazan insanlığın şifa bulmasına vesile olur. Ramazan ayı birçok güzelliği içinde barındırıyor. Bu güzelliklerden biri de yardımlaşmak. Ramazan Ayı yardımlaşmanın zirve yaptığı aydır. Dolayısıyla fitre, fidye ve zekat ve sadakalarımızla ihtiyaç sahibi olanları gözetelim. Onların da Ramazan Ayının güzelliklerinden istifade etmelerini, mutlu olmalarını sağlayalım. Bu yıl fitrenin alt limiti 28 lira. Herkes durumuna göre bunu yükseltebilir ” dedi.

SMA HASTALARINA YAPILAN YARDIM DA FİTRE VE ZEKATTIR

Tedavi olmak için para bekleyen hastalara yapılan yardımın da fitre ve zekat olarak sayılabileceğine dikkat çeken Aksu, “Fitre, fidye, zekat, sadaka ihtiyaç sahibinin hakkıdır. İhtiyaç sahibi olan tüm Müslümanlara verilebilir. Bu nedenler SMA hastaları ya da tedavi olmak için para bekleyen hastalar da ihtiyaç sahibidir. Onlara yapılan para yardımıyla da fitre, zekat verilmiş olur” dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler