Engelini sanata dönüştürdü
13 Şubat 2026, Cuma 20:35| Tweet | ||
|
||
Aydın’da yaşayan Saniye Fidan, geçirdiği ağır bir hastalığın ardından hayata tutunma hikâyesini ürettiği çantalarla yazdı. Beyincik sarkması nedeniyle zorlu bir ameliyat süreci geçiren Fidan, eşinin desteğiyle başladığı örgü çanta üretimini altı yıldır sürdürüyor. Engelli bir birey olarak pes etmediğini söyleyen Fidan, hem üretmeye devam ediyor hem de benzer süreçlerden geçenlere umut oluyor.
HASTALIKTAN ÜRETİME UZANAN YOL
Saniye Fidan, beyincik sarkması olarak bilinen ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini ve zorlu bir ameliyat süreci yaşadığını anlattı. Tedavi döneminin ardından hayata yeniden tutunmak için üretmeye yöneldiğini belirten Fidan, çanta yapımına eşinin desteğiyle başladığını ifade etti.
O süreci anlatırken, ilmeklerle adeta konuştuğunu ve ortaya koyduğu her ürüne dokunduğuna inandığını söyledi. Engelli bir birey olduğunu vurgulayan Fidan, buna rağmen aldığı her nefese değer verdiğini ve üretmenin kendisine güç kattığını dile getirdi.
“PES ETMEDİM”
Altı yıldır örgü çanta yaptığını belirten Fidan, modellerinin o anki ruh haline ve ilhamına göre şekillendiğini söyledi. Zaman zaman başka tasarımlardan esinlendiğini ancak ortaya mutlaka kendine ait bir dokunuş koyduğunu ifade etti.
Örgü örerken sabrının arttığını fark ettiğini belirten Fidan, güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorsa sonuna kadar mücadele ettiğini ve ortaya gerçekten güzel işler çıktığını söyledi.
EŞ DESTEĞİYLE ORTAK TASARIM
Ürettiği çantaların en önemli özelliği ise eşinin katkısıyla tamamlanması oldu. Fidan çantaları ördüğünü, eşinin ise deri ve aksesuar detaylarını ekleyerek tasarımları tamamladığını anlattı.
Bir çantanın ilk halini göstererek eşinin dokunuşuyla nasıl şık ve kişiye özel bir tasarıma dönüştüğünü ifade eden Fidan, 30 yıllık eşinin hayat yolculuğundaki en büyük gücü olduğunu söyledi. Onu “en büyük ödülüm” sözleriyle tanımladı.
“ACIMAK DIŞLAMAKTIR”
Saniye Fidan, engelli bireylere acıyarak yaklaşılmasının aslında bir dışlama olduğunu vurguladı. İnsanların teşvik edilmesi, “yaparsın” denilerek desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Engelli bir kadın olarak hayatta var olma mücadelesi verdiğini belirten Fidan, toplumun engelli bireylerden hata yapmamalarını beklediğini, bu nedenle daha fazla çabalamak zorunda kaldıklarını ifade etti. “Daha çok ben varım demeniz lazım” diyerek güçlü duruşun önemine dikkat çekti.
“ÇIĞLIKLARIM ÇANTALARIM”
Hayatı bırakmadığını söyleyen Fidan, çantalarının sadece bir ürün değil, aynı zamanda kendi sesi olduğunu dile getirdi. Onun için her çanta; duruşunun, yürüyüşünün ve hayata karşı verdiği mücadelenin bir yansıması oldu.
Saniye Fidan’ın hikâyesi, engellerin üretmeye engel olmadığını bir kez daha gösterirken; destek, sevgi ve inancın bir insanın hayatını nasıl değiştirebildiğini de ortaya koydu.
HABER VİDEOLARI

Aydın Kent Meydanı’nda vatandaşlara mikrofon uzatıldı, Aydınlıların konuşma

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir kadın, boşanma aşamasındaki eşinin saldırısına

Aydın İncirliova ve Efeler ilçelerinde peş peşe yaşanan iki kadın cinayeti

Aydın’ın Nazilli ilçesinde akrabalar arasında çıkan tartışma kanlı

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’de Aydın’ın coğrafi

Aydın Çıldır Havalimanı Geliştirme Projesi kapsamında belirlenen taşınmazlar

Aydın’da Medinova Hastanesi’nde kalbin kulakçıkları arasında doğuştan

Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi

Aydın’da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin

Aydın’da borsa, banka ve fon ifadeleri kullanılarak gerçekleştirilen

Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO) seçim heyecanı yarın kurulacak sandıklarla

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 2026-2027 Akademik Yılı’nın

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, oda seçimleri sırasında

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Aydın’da

Aydın’da kültür, sanat ve sporu tek çatı altında buluşturmayı

Aydın’ın Germencik ilçesinde 22. Germencik İncir Festivali kapsamında

Aydın’da LGS’ye hazırlanan Final Kurs öğrencileri, akademik çalışmaların

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Aydın’daki

Oyunculuğun yalnızca kamera karşısına geçmekten ibaret olmadığını belirten

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez yaşadıkları kenti sorduk.

Aydın’da ulaşım ücretlerinde yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başladı. Aydın

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez kentin zengin mutfak kültürünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez nüfus cüzdanlarındaki

Aydın’da çevre, israf ve kaynak yönetimine yönelik sorunların

Aydın’da vatandaşlara “Sevdiğiniz bir işte çalışıp az para kazanmak

Aydın’ın Efeler ilçesi 7 Eylül Mahallesi’nde kar helvası yapan

Aydın’da eylül ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen etkisini sürdüren

Aydın’da vatandaşlara “En son ne zaman kendiniz için bir şey yaptınız?”

Aydın’ın Efeler ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi’nde mikrofon uzattığımız

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda hareketlilik

Aydın’da ilin Ahisi seçilen Karacasulu pide ustası Halil İbrahim Köse,

Aydın Sanayi Odası (AYSO) seçimleri öncesi ilin otomotiv sektöründe

Aydın’da pazar tezgahlarında satışa sunulan deniz börülcesi, son yıllarda

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda vatandaşın gündeminde

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde




