"Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ın yanındayız"
13 Ağustos 2020, Perşembe 15:36| Tweet | ||
|
||
Milli Savunma Bakanı Akar, "Hocalı'da tüm dünyanın gözleri önünde soykırım yapan, Yukarı Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ın yanındayız." ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şunu çok net ifade etmek isterim ki geçtiğimiz yıllarda Hocalı'da tüm dünyanın gözleri önünde soykırım yapan, Yukarı Karabağ'ı hiçbir hukuki gerekçe ve meşruiyete dayanmadan işgal eden Ermenistan'a karşı tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın, Azerbaycanlı silah arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Azerbaycan yalnız değildir." dedi.
Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile takip ettiği Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nün tamamlanmasının ardından tatbikata katılan askerlerle bir araya geldi.
Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile tatbikata katılan unsurları tebrik eden Akar, buradaki konuşmasına "İkinci vatanımız Azerbaycan'da bulunmaktan ben ve arkadaşlarım büyük memnuniyet, heyecan duymaktayız." diyerek başladı.
Türkiye ve Azerbaycan'ın iki ayrı devlet olsa dahi aynı milletin evlatları olduğunu ifade eden Akar, "Bizim tarihimiz, dilimiz, irfanımız, kültürümüz bir. Canımız bir, kanımız bir. Bizim ayrımız, gayrımız yoktur. 'Bir ananın iki oğlu' olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler, gerçek kardeşlik ilişkisidir. İki bedende bir can olan bu kardeşliğimiz bizim için vazgeçilmezdir." diye konuştu.
Atalardan emanet olan kardeşlik bağını ele ele vererek gelecek nesillere bırakmakla yükümlü olduklarını belirten Akar, şunları söyledi:
"Bu bilinç içerisinde 'iki devlet, tek millet' anlayışına sahip Azerbaycan ve Türkiye, dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, kederde ve kıvançta, bir ve beraber olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Jeopolitik sorunların, terörün, düzensiz göç hareketlerinin ve güvenlik kaygılarının hızla arttığı bir dönemde, Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikteliği, iş birliği son derece önemlidir. Bu nedenle can gardaşımız Azerbaycan ile her alanda süren iyi ilişkilerimizi daha da ilerletmek için çalışmalarımız artarak devam etmektedir.
Hemen her alanda birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, ülkelerimizi daha da güçlü kılarken, bölgemizin geleceğini de şekillendirmektedir. Yaptığımız çalışmalar sadece Azerbaycan ve Türkiye ile ilgili değil, aynı zamanda bölgenin geleceği bakımından da çok önemli katkılar sağlamaktadır. Türkiye ve Azerbaycan, köklü tarihi, dinamik nüfusu, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve güçlü ordusuyla Kafkasya'da ve bölgemizde barış, huzur ve istikrarın teminatı olmaya devam edecektir. İcra edilen tatbikatlar da bu çabalarımızın bir göstergesidir."
"TEHDİT VE TEHLİKELERE KARŞI ORTAK DURUŞ"
Akar, tehdit ve tehlike oluşturan gelişmelerin etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olma gerekliliğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirerek, her an harekata hazır bir ordu için modern harp silah, araç ve gereçlerine sahip olmanın yanı sıra iyi eğitimli personel varlığının da önemli olduğunu söyledi.
Personelin en üst seviyede yetiştirilmesi ve muharebe şartlarına hazırlanması için tatbikatları önemli birer eğitim aşaması olarak nitelendiren Akar, müşterek ve birleşik tatbikatların, orduların birlikte çalışabilirlik ve harbe hazırlık seviyesinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.
İcra edilen tatbikatın başarıyla amacına ulaştığını bildiren Akar, "Bu ve bundan sora yapılacak tatbikatlar ayrıca iki kardeş ülkenin tehdit ve tehlikelere karşı ortak duruşunu da tüm dünyaya göstermektedir." ifadesini kullandı.
"HAMINIZ SALAMAT VE YAHŞI GALIN"
Atatürk'ün "Azerbaycan'ın derdi bizim derdimizdir. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimizdir." sözünü hatırlatan Akar, şöyle konuştu:
"Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesinde gerçekleştirdiği hain saldırıyı bir kez daha en şiddetli şekilde kınıyoruz. Azerbaycan halkına başsağlığı, sabır, silahlı kuvvetlerine güç, kuvvet diliyoruz. Yaşadığınız acıyı milletçe derinden hissediyoruz. Şunu çok net ifade etmek isterim ki, geçtiğimiz yıllarda Hocalı'da tüm dünyanın gözleri önünde soykırım yapan, Yukarı Karabağ'ı hiçbir hukuki gerekçe ve meşruiyete dayanmadan işgal eden Ermenistan'a karşı tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın, Azerbaycanlı silah arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Azerbaycan yalnız değildir. Azerbaycan'ın haklı davasına ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde 83 milyon Türkiye olarak sonuna kadar kardeşlerimizin yanındayız."
Tatbikata ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Akar, Tovuz'daki hain saldırıda şehit düşenlerle egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm şehitler ve ebediyete intikal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad ederek, konuşmasını "Hamınız salamat ve yahşı galın." ifadesiyle tamamladı.
AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANI ZAKİR HASANOV
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da, Türkiye ile Azerbaycan'ın aynı millet olduğunu, aynı din, dil ve kültüre sahip olduğunu söyledi.
Tatbikat katılımcılarına teşekkürlerini ileten Hasanov, "TSK, dünyanın en güçlü ordularından biridir ve bu bizim şansımızdır. Şansımız şudur ki, bu güçlü orduyla tecrübe paylaşıyoruz. TSK bugün tüm dünyaya kendi gücünü gösterdi. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da. İnşallah TSK'nın desteği ile Azerbaycan silahlı kuvvetleri de kendi kutsal görevini yerine getirecektir. Bir milletin silahlı kuvvetlerinin, zamanı geldiğinde kendi kutsal görevini yerine getireceğinden eminim." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Akar, Hasanov ve Komutanlar, tatbikatta üstün başarı gösteren personeli tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.
Öte yandan, Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün başarıyla tamamlanmasının ardından Akar, Hasanov ile Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri komuta kademeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. (AA)

Aydın’da yarım asrı aşan tecrübesiyle hizmet veren Bakış Ev Mobilya, Efeler’de

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesinde, depozitolu ambalajların geri dönüşümünü

Son yıllarda hızla yayılan ve "zayıflama iğnesi" olarak bilinen ilaçlar,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde Muharrem Ayı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Yağcılar İçi'nde bulunan Vardar İş

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin adaylarını tatlı bir telaş sararken,

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinler kadar damatlar da en özel

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin Mahallesi ile özdeşleşen,

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren 4Gen Eğitim Kurumları

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Katılım ve Rozet Takma Töreni'nde

Kulaklık kullanımının özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşması,

Teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte

Aydın'ın Efeler ilçesinde dedesinden miras kalan çadırcılık mesleğini

Aydın 4GEN Anadolu Lisesi 2025-2026 eğitim öğretim yılı mezunları, Kızılcaköy’de

Boşanma süreci yalnızca eşlerin hayatını değil, çocukların ruhsal gelişimini

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Leylant Ova Demirtaş, TVDEN ekranlarında

Aydın’ın Efeler ilçesinde Türk Kızılay Aydın Kan Alma Birimi, düzenlenen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Yeşilay Aydın Şubesi, 2026 Bağımsızlık Yılı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Dört Mevsim İlaçlama

Aydın Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Tuncer, Beyaz Grup’un aday tanıtım toplantısında

Yargıtay'ın boşanma davalarına ilişkin verdiği yeni karar, kamuoyunda geniş yankı

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Mehmet Sular, yıllardır sokak hayvanlarının

Görme kaybına yol açan hastalıklar arasında önemli bir yere sahip

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Aydın'ın Efeler ilçesinde etkisini artıran sıcak hava dalgası, en çok

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte beslenme alışkanlıklarında da önemli

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Aydın Konyalılar Derneği,

Bahar aylarında etkisini artıran alerjik hastalıklar ve solunum yolu enfeksiyonları,

35 yıl önce Ankara’da kurulan Aspava Akkaya, Aydın’daki ilk şubesini

Aydın'ın Çine ilçesi yol güzergahında hizmet veren Mutlu Dutlu

Mayıs ve haziran aylarında artan arı hareketliliği nedeniyle zaman zaman ev, iş yeri

Aydın'ın Efeler ilçesinde düğün sezonunun başlamasıyla birlikte

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren turşu

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kırsal mahallelerdeki yol








