SON DAKİKA

Manisa'da örgü kursu büyük ilgi görüyor

13 Kasım 2018, Salı 20:11

     


Manisa'nın Yunusemre Belediyesi Topçuasım Kadınlar Lokali'nde açılan örgü kursu yoğun ilgi görüyor. Yetenekli kadınlar, bebek kıyafetlerinden yaratıcı oyuncaklara, patikten yeleğe kadar emeklerini ilmek ilmek işliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yunusemre Belediyesi bünyesindeki Kadınlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarına katılan kadınlar, bir yandan yeni hobiler ediniyor, diğer yandan ev ekonomilerine katkı sağlıyor. En fazla ilgi gören etkinliklerin başında örgü kursu geliyor. Ayrıca bebek kıyafetlerinden yaratıcı oyuncaklara, patikten yeleğe kadar kadınlar çeşitli alanlarda üretim yapmayı öğreniyor. Böylelikle stres atma imkanına kavuşuyor.

Kursa ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Örgü ve Ev Tekstili öğretmeni Ayşe Balkay, haftanın 3 günü düzenlenen kursta, kursiyerlere basit ve motifli örgü teknikleri, patik, battaniye, bebek kıyafeti ve örgü oyuncak yapma gibi pek çok konuda eğitim verdiklerini söyledi. Balkay, "Belediye bünyesinde hizmet veren lokallerimizin birçoğunda açılan örgü ve ev tekstili kursumuza ilgi yoğun. Örgü örmeyi öğrenmek ya da örgü tekniklerini geliştirmek isteyen kadınlarımız bu kursu tercih ediyor. Kursumuzda motifli örgü teknikleri, yaka ve kol kesimi, beden kesimi, bebek örgüleri, çanta yapımı, örgüden oyuncak yapımı gibi birçok alanda eğitim alıyor" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler