SON DAKİKA

Ege’deki festivallerin otantik kıyafetleri Koçarlı’dan

14 Mayıs 2019, Salı 22:32

     


Koçarlı'da bir dikim atölyesi, ev hanımlarına iş imkanı sunuyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Koçarlı Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan dikim atölyesi ev hanımlarına iş imkanı sunuyor.

Yaklaşık 6 aydır faaliyette olan dikim atölyesinde eğitimci ve işletmeci olarak görev yapan Esra Yılmaz, dükkan sahibi Zübeyde Anka’nın hayalini gerçekleştiriyor. Yılmaz, “ Bu atölyeyi hayata geçirmek ve üreten insanlara ekmek kapısı olmak Zübeyde Hanım’ın hayali idi. Kendim yapmak istesem belki zaman alırdı. Böyle bir hayalin içinde olmak beni mutlu ediyor. Birlikte bu dikim atölyesini en verimli şekilde kullanmaya ve kadınlarımızın buradan kazanç sağlamasına vesile olmaya çalışıyoruz.

KAZANAN KADINLARIMIZ OLSUN

Atölyemizde otantik kıyafetleri ev hanımları ister atölye de isterler ise evlerinde yapabiliyorlar. Dikim atölyemizde sabit olarak tek elemanımız çalışıyor. Onun dışında yaklaşık 100-200 kişi dönüşümlü zamanlarda ister atölyede ister evlerinde atölyemize katkıda bulunuyor, el emeklerini yapıyorlar. Burada nakış işi, tığ işi, boncuk işi, dantel işi hepsinin belli bir fiyatı var. Kadınlarımıza yaptıkları iş üzerinden ücret ödüyoruz hatta yaptıkları ütüden bile ücret alıyorlar. Kadınlarımız, aylık ürettiği ürüne göre 100 ile 1 bin TL'ye kadar para kazanabiliyor. Kimsenin emeği bizde kalmasın, kazanan ve gelir sahibi olan kadınlarımız olsun” dedi.

"ÜRÜNLERİMİZİ SAHİL KENTLERİNE VE FESTİVALLERE GÖNDERİYORUZ"

Atölyede ürettikleri ürünlerin tamamen otantik ürünler olduğunu söyleyen Yılmaz, “ Ürünlerimizin satışını daha çok Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Marmaris gibi sahil kesimlerine yapıyoruz. Ayrıca ürünlerimiz festivallerde de satışa sunuluyor. Ürettiğimiz ürünlerimizi son olarak VegFest ve Çiçek Festivali'ne gönderdik. Şimdilik sadece ithalat kısmında yer alıyoruz. Hedefimizde satış mağazalarımızı açmak ve küçük bir ilçede, küçük bir atölyede üreten kadınların adını duyurmak var” şeklinde konuştu.

"KADINLAR BİRBİRİNE DESTEK VERSE MUCİZELER DOĞAR"

Kadınların gücünün kaçınılmaz olduğunu fakat kadınların birbirini desteklemediğini dile getiren Esra Yılmaz, ” Kadınlar birbirine destek verse mucizeler doğar. O yüzden birbirini destekleyen kadınlarımıza ihtiyacımız var. Bir kadın girişimci olmalı, birilerini desteklemeli ki kadınlar kazansın, kazandırsın. Biz bu atölyede bunu başarıyoruz. Birbirimizi destekliyoruz. Çok güzel şeyler oluyor bu atölyede. Üretiyoruz, ürettiklerimizin karşılığını alıyoruz. İşte emeğinin karşılığını alırken yaşadıkları mutluluk, kadınlarımızın gözlerindeki ışıltı beni gururlandırıyor” dedi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler