SON DAKİKA

AK Kadınlar diyabete dikkati çekti

14 Kasım 2018, Çarşamba 20:23

     


AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Dünya Diyabetliler Günü nedeniyle, ‘diyabet’ hastalığına dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte kadınlara mavi kurdele takıldı. Ellerinde mavi balonlar ile üzerinde 'Hareketli Ol, Diyabet Olma', 'Doğru Beslen, Diyabeti Yen', 'Kahvaltıyı Atlama, Hayatı Iskalama' yazılı dövizler bulunan kadınlar, Dünya Diyabetliler Günü nedeniyle diyabet hastalığına dikkati çekti.

AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde yaptığı açıklamada, diyabetin zamanında tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabileceğine işaret etti, şunları söyledi: “Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun verilerine göre 2017 yılında 425 milyon diyabetli yetişkin vardır. Bu demektir ki her 11 kişiden biri diyabet hastası. İki diyabetli yetişkinden birine ise teşhis konulmamıştır. Yani bir kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmelidir. Bu kapsamda biz de AK Parti Kadın Kolları olarak diyabetin verdiği zararlara ve diyabete farkındalığı artırmak için bu etkinliği düzenledik.”

Açıklamanın ardından çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık, yürüyüş yaptı.

Etkinliğe AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Abdulhamit Burak Aykut ile partililer katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler