SON DAKİKA

Çamurla rehabilite oluyorlar

14 Aralık 2018, Cuma 11:39

     


Manisa’da ZİÇEV Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler, çömlek yaparak streslerini atıyor ve rehabilite oluyor. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) Manisa Şubesine bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan öğrenciler el sanatları atölyesinde El Sanatları Öğretmeni Sinan Pakel eşliğinde çamur yoruyor, çanak çömlek yaparak rehabilite oluyor. Çamur yoğuran öğrencilerin aynı zamanda bilekleri ve refleksleri de güçlenmiş oluyor. Öğrencilerin yaptığı çeşitli figürlerdeki eserler daha sonra açılan sergilerde sergileniyor. 
Engelli öğrencilerle yakından ilgilenen El Sanatları Öğretmeni Sinan Pakel, çamur hamurlar sayesinde öğrencilerin bileklerinin ve reflekslerinin güçlendiğini ifade ederek, “Poşetlerde vakumlanmış halde geliyor burada tekrar homojen hale getirmek için çocuklar ile beraber yoğuruyoruz. Bunun amacı hem çamura homojenliğini kazandırıp hem de çocukların bileklerinin ve reflekslerinin daha da artması için yoğuruyoruz. Çamurumuz yoğrulup hazır halde geldikten sonra çömleğe başlıyoruz” dedi. 
ÖĞRENCİLERE POZİTİF ETKİSİ VAR
El sanatları atölyesinin öğrencilerde büyük etkileri olduğu ve rehabilitasyon süreçlerine pozitif yönde katkı sağladığını belirten Pakel,  “Atölye çalışmalarımızın rehabilitasyonda etkili olduğunun bariz bir örneği var. El sanatları atölyesini oluşturmadan önce burada konuşmayı unutan bir öğrencimize bu atölyenin sayesinde konuşma yetisini tekrar kazandırdık. Bireysel çalışmalar sayesinde bir öğrencimiz tepki ve cevap vermeyi tekrardan kazandı. Odak noktasını kuramaz ve tek bir noktaya sabitçe bakarken bu yetilerini de tekrar kazandı. Şimdi soru soracak, cevap verecek ve bu cevaptan mutlu olacak kabiliyete geldiler. Artık öğrencilerimiz mutlu oldukları zaman bu mutluluklarını açıklayabilecek duruma geldiler’’ diye konuştu. 
El Sanatları Öğretmeni Parkel ayrıca, atölyede yapılan çeşitli figürlerin önümüzdeki aylar içerisinde açacakları sergi ile Manisalı vatandaşların beğenisine sunacaklarını ifade etti. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler