SON DAKİKA

Vali Köşger ‘Orta direkle’ buluşup talepleri dinledi

14 Aralık 2018, Cuma 20:38

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘orta direk’ diye tabir ettiği sanayi esnafı ile birlikte olup, onların sorunlarını dinledi. Vali Köşger, ‘Türk balası kurt olur, Bastığı yer yurt olur’ dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, tüm kurum ve daire müdürlerini yanına alarak Efeler 3. Sanayi Sitesi esnafları ile toplantı düzenledi. Toplantıya, Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan ile meslek odaları başkanları ve sanayi esnafı katıldı.

“BİZ GİTTİĞİMİZ YERİ VATAN YAPIYORUZ, YURT YAPIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü, esnafın yaşadığı tüm sıkıntıları çok rahatlıkla Aydın Valisi Köşger’e ilettiklerini belirtip, Köşger’in talep ve sorunları esnaftan dinlemek istediği için bu toplantıyı tertiplediklerini söyledi. Aydın iklimi ortalamasına göre daha soğuk bir günde bu toplantıyı düzenlediklerini, ancak sanayi esnafının yüzündeki sıcaklık içlerini ısıttığını belirten Vali Köşger, “Biz buna benzer toplantılarımızı ilçelerimizde de yapıyoruz ve daha önce Efeler 1. Sanayi Sitemizde de yapmıştık. Bugün de gelen talepler üzerine benim mesai arkadaşları ve kurum müdürlerimiz ile birlikte sizlerleyiz. Bizim anlayışımız her zaman ‘Devleti yaşat ki, millet yaşasın’ olmuştur. Yani sizler yaşayacaksınız, çalışacaksınız ve kazanacaksınız, üreteceksiniz, vergi vereceksiniz ve devletimizde var olmaya devam edecek. O anlamda rahmetli Turgut Özal’ın bir sözü vardı, ‘Orta direk’ diyordu esnaflarımıza. Biz bugüne dek hiçbir zaman devletsiz kalmamışız. Her gittiğimiz ortamda kendi devletimizi kurmuşuz. ‘Türk balası kurt olur, Bastığı yer yurt olur’ yani biz gittiğimiz yeri vatan yapıyoruz, yurt yapıyoruz, bundan şüphe yok. Her yıl Ahilik kutlaması yapıyoruz ve bunu bir düzen ve intizamı kurmak için. Bugün burada sizlerin yaşadığı sıkıntılar ve talepleri gerekli muhatapları ile birlikte gidermek için bulunuyoruz. Sizler ürettikçe ebet müddet var olacağız, devletimiz var olacak. Ben buraya konuşmaya değil sizleri dinlemek için geldim” diyerek, sanayi esnafının sorunlarını dinledi.

Konuşmaların ardından esnaf, Vali Köşger’e taleplerini iletti. Sorunların gerekçesini ve çözüm yollarını gerekli kurum müdürlerine not aldırırken, toplantıda bulunmayan birim müdürlerine telefonla arayıp sorunların giderilmesi için talimat verdi. Toplantıya katılan konuklar ile sanayi esnafına pilav, ayran dağıtıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler