SON DAKİKA

İTO Umut Oldu

15 Kasım 2018, Perşembe 19:56

     


İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) kan ve kök hücre bağışı için ‘Gelin Kan Kardeş Olalım İyilik Kanımızda Var’ sloganıyla kan bağış kampanyası başlatıldı. 30 Kasım’a sürecek ve 80 bin oda üyesinin katılması beklenen kampanya ile kan ve kök hücre ihtiyacı olan binlerce hastaya ulaşılması hedefleniyor.

Gelin Kan Kardeş Olalım İyilik Kanımızda Var' sloganıyla kan bağış kampanyası hakkında konuşan İzmir Ticaret Odası (İTO)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, atılan imzaların sadece resmi bir belgenin üzerinde kalacak izler olmayacağını belirterek hastane odaları, ambulans sirenleri ve acil servisler denilince ilk akla gelen kan bulma sıkıntısının biraz olsun azalması için çalışmalar yapılacağını anlattı.

Binlerce kişinin uygun donör beklediği kök hücre bağışlarında da umudu artıracaklarını söyleyen Kızılgüneşler, “Bu noktada söz konusu farkındalığın ilk kıvılcımını tutuşturan 60’ıncı Metal Eşya Grubu Meslek Komitesi’ne duyarlılıklarından ötürü özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İzmir’deki kan stokunda yaşanan azalma nedeniyle odamızca kan bağış kampanyası başlatılmasını öneren komite üyelerimizin bu duyarlılığını, kazanılan yaşamlara dönüştürmek için titiz bir çalışma başlattık ve bu güne geldik. Komite talebinin hemen ardından Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Sayın Dr. Gökay Gök ile temasa geçerek teklifimizi ilettik. Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul ve ekibiyle yaptığımız toplantılarda da en büyük motivasyonumuz sosyal medya başta olmak üzere pek çok mecrada sürekli yayınlanan kan anonsları, özellikle bebekler olmak üzere kök hücre bağış çağrıları oldu. Bu çağrılara üzülerek değil çözümün bir parçası olmanın huzuruyla bakarak, sonuç alacak, gerçekçi bir kampanya tasarladık” dedi. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler