SON DAKİKA

“Devletime milletime kafa tutan adamın kafasını üniversitemde tutmam”

16 Temmuz 2019, Salı 17:20

     


FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin 3. yılında Aydınlılar tek yürek oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Meydanda da canlı yayın yapan tvDEN ekibine konuşan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir, FETÖ ile mücadelenin katlanarak devam ettiğini belirterek, “Devletime milletime kafa tutan adamın kafasını üniversitemde tutmam, barındırmam. Kriptocular ADÜ’de var biliyorum. Gücümüzün yettiği var yetmediği var. Şimdi yetmiyor ama mücadelem devam ediyor” dedi.

Gazeteci Mehmet Aydın, Yıldıray Yener ve Faruk Özkan’ın Cumhuriyet Meydanından yaptığı yayına konuk olan protokol üyeleri, FETÖ ile mücadelenin bitmediğini, milletin iradesine karşı savaşan güçlerin beslenmeye devam ettiğini vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Aydınlıların alanları boş bırakmadığını, milletin iradesinin darbe girişimleriyle yok edilemeyeceğini kaydeden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir, günün anlam ve önemini “15 Temmuz için burada olanları burada görüp etkilenmemek elde değil. Demokrasi ve Milli Birlik adına Aydın olarak söylenebilecek her şeyi söyledik, gösterdik. Biz de ADÜ olarak ilimizde her anlamda lokomotif görevi göstermek istiyoruz. Bugün Milli Birlik Günü bizim olmamamız söz konusu olamazdı. Yerimizi aldık, konuşmalar duyguluydu. Söylenecek söz yok, Aydın halkını kutluyorum. Bugün yaşadığımız duyguları kaybetmememiz gerekiyor. Vatana millete olan bağlılığımızı gösteriyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” sözleriyle anlattı.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

ADÜ içerisinde FETÖ ile bağlantısı olanlara karşı mücadelenin uzun vadeli olduğunu belirten Aldemir, “Devletime milletime kafa tutan adamın kafasını üniversitemde tutmam, barındırmam. Kriptocular ADÜ’de var biliyorum. Gücümüzün yettiği var yetmediği var. Şimdi yetmiyor ama mücadelem devam ediyor. Ben rektörlüğümden olacağımı bilsem, onun inine girer çıkartır asarım. Üniversitemde kripto FETÖ’cüler var, biliyorum. Hesaplaşma elbette bir gün olacak. Vatan, bayrak millet sevgisi lafla olacak bir şey değil. Aydın halkı rahat olsun, FETÖ’cüleri üniversitemizde barındırmayacağım“ dedi.

ADÜ HALKTAN KOPMAYACAK

Adnan Menderes Üniversitesi’nin halkla iç içe olması için 3 büyük proje üzerinde çalışma yaptıklarını da aktaran rektör Aldemir, “ADÜ markaya dönüşme yolunda. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 3 büyük proje takdim ettim. Büyük bir iddia ile yola çıktık, zamana ihtiyacımız var. Kadrolar geldi, ekonomik bir açılım çalışılmasına ihtiyacımız var. El birliği ile ADÜ marka olacak. Halktan kopmayacak, iç içe olacak. ADÜ ile ilgili en küçük haber mesafeyi açıyor. Ödevimiz ADÜ’yü marka yapmaktır. Biz halkla bütünleşmek istiyoruz, bu anlamda basına da büyük görevler düşüyor “ dedi.

“MİLLETİN İSTİKBALİNE KAST EDİLDİ”

tvDEN ekibine konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, FETÖ’nün arkasındaki güçlerce hala desteklendiğini, en büyük zararında da yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi. Köşger şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin hafızasına 15 Temmuz tarihi kazındı. Hiçbir milletin başına kendi okuttuğu, vatan savunması için görevlendirdiği askerleri bizim bile görmediğimiz savunma araçlarımızı başkente doğru çıkaran bir çete milletimize vatanımıza istikbalimize kastetmiştir. Milletimiz o gün tek vücut oldu. Genci ve yaşlısıyla destan yazıldı. Dünya tarihine geçecek bir destandır. Kuşaktan kuşağa aktarılmalı. Bizi dışarıdan parçalamaya çalışıyorlar ancak başaramadıkları için başka yol ve metot deniyorlar. Bir yöntemde millet arasına nifak sokmaktır. Ordunuzun size silah çevirmesini istemişlerdir. Millet bir kere daha hangi hile ve tuzakla gelirseniz gelin ‘Ben farkındayım, görüyorum’ dedi, iradesine sahip çıktı. Nifaklara fırsat verilmedi, 15 Temmuz’un esas vurgulanması tarafı budur. Aydın’da çok güzel bir hava var. Vatandaşımız daha kalabalık şekilde bu meydana geldi. 15 Temmuz bir daha olmasın diyoruz ve kararlılığı, mücadeleyi sürdüreceğimizi yineliyoruz.

FETÖ’YÜ DESTEKLEYEN GÜÇLER PLANLARINA DEVAM EDİYOR

Dünyada eşi benzeri olmayan bir örgüt bu. Bütün istihbaratlardan insan devşirmişler. FETÖ ile mücadele kısa vadede başa çıkılması kolay değil. Mücadele devam ediyor. Zaman zaman tam tespit edememekten kaynaklı sıkıntılı durumlar da oluyor. Kamu ve özel kesimde FETÖ yapılanmasının tam çözüldüğü kanaatinde değilim. Silahlı kuvvetler içerisinde tahminimizinde ötesinde örgütlenmesi olduğu anlaşılıyor Devletle güreşmeyi göze almış bir örgüt var karşımızda. Arkasında başka güç olduğu olması lazım. Bu örgütü araçsallaştıran ve kullanan güçler henüz vazgeçmiş değil. Milletin istikbal ve istiklaline saldıran kısmını savuşturduk. Ama örgüt 160 ülkede çeşitli yapı ve kurumlarla dağılmış kök salmış yapıda. Bunu bertaraf etmek uluslararası bir durumdur.

"NEREYE KADAR SIZDI BİLİNMİYOR"

Kripto bir örgüt, istihbarat yöntemlerini kullanıyor. Bertaraf etmek için devletin ilk yaptığı refleks bazı tanımlamaları yapamamaktan. Nereye kadar sızdığını belirleyemiyorsunuz. Bilgi ve belgeler toplanıyor. Masum vatandaşlar örgüt vesilesi ile mağduriyet yaşamışsa telafiler yapılmaya çalışılıyor.

"EN BÜYÜK ZARAR YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE VERİLDİ"

Ülke genelinde konuya bakacak olursak, yeraltı ve petrol zengini ülke değiliz. En temel zenginliğimiz yetişmiş insan gücümüzdüğr. FETÖ ortalama vatandaşların çocuklarını devşirdi. 3 kuşağı heba etti. Genelde zeki çocuklar seçildi, ülkenin bu kaynağı heba oldu. Zaaf oluşmadı ancak bugün emniyette ara kademede elaman bulamıyorsunuz. Ciddi bir insan sermayesi kaybına sebep verdi. Ülkemiz yoluna devam ediyor, başarılı operasyonlar yapılıyor. Birçok şeye zarar verdi, STK’lara olan güvene, Müslüman insanların cemaat, hayır hizmet gibi kavramlarına zarar verdi. Bu kavramların içini boşalttı. Milletimin güzel özelliklerine zarar verdi. En temel zararlardan birisi bu, insanlara ve güvencimize zarar verdi.“

"FETÖ İLE BAĞI OLANLAR PİŞMAN DEĞİL"

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de darbe girişiminin ardından milletin birbirine karşı daha da fazla kenetlendiğini belirtti. Manevi değerlerin yıpratıldığına da dikkati çeken Özmen, “ O gece milletimiz iradesine sahip çıktı. Hain darbe girişiminin 3. yılındayız. Şehitlerimizin anılması, gazilerimize minnetimizin sunulması onur verici bir şey. Cumhurbaşkanımız bugün bir virgül koyuyoruz nokta değil demişti. Hala FETÖ’nün ne kadar etkin olduğunu görüyoruz. Halen daha bu yapı içerisinde olan vatandaşlarımızda bir pişmanlık görünmüyor. Milletimizin iradesine gasp eden bir yapılanma var. Milletimiz sonunda zaferi kazanacaktır. Aydınlı milletimize teşekkür ediyoruz.

"KARAR MİLLETİN..."

15 Temmuz’a tiyatro diyenler darbenin başarılı olmamasından memnun olmayanlardır. Biz burada akın akın meydana koşarken bankamatiklerde sıraya girenleri de biliyoruz. Milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkılması gerektiğini biliyoruz. Postalı ve askeri bir kenara bırakıp iktidar değişikliği yapılaması isteniyorsa bunun kararını milletimize bırakılmalıdır. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir “ diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler