SON DAKİKA

Başkan Karabağ hem bayramlaştı hem dertleşti

17 Ağustos 2018, Cuma 13:08

     


İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gelenek haline gelen bayramlaşma töreninde personeliyle bir araya geldi. Bayramlaşma töreninde konuşan Karabağ, terörden ülkedeki ekonomik gelişmelere, belediyelerin gelirlerinin azalacak olmasından yerel seçimlere kadar farklı konularda görüşlerini dile getirdi.

Bayraklı Belediyesi'nin bayramlaşma töreni Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. Etkinliğe Başkan Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Adıyaman’da şehit olan 4 askerin haberiyle buruk kutlanan etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, terörü lanetledi. Türkiye'nin emperyalizmin saldırı altında olduğunu söyledi.

Ülkedeki ekonomik duruma değinen, bundan böyle ilçe belediyelerin gelirlerinden İller Bankası'ndan gelen paydan kesinti olacağını vurgulayan Başkan Karabağ, "Zaten ilçe belediyeleri temizlik işleri ve günlük işleri zor yapabilen belediyelerken, bizlerin elini kolunu bağlayan bir yola doğru gidiyoruz. Yani giderek bu iş saraya doğru yönleniyor. İnşallah bu belediyeleri kapatmazlar. Çünkü öyle bir fikirleri var. Küçük belediyeleri kapatıp, ilçe belediyelerinin sayısını azaltıp, saraydan kontrollü bir yerel yönetim istiyorlar" dedi.

Ülkedeki bütün sıkıntıların yerele yansıdığını belirten Karabağ, "Gelirleri az olan bir ülkenin, üretmeyen bir ülkenin belediyelerinin de gelirleri azalıyor, ucu ucuna denk getirmeye çalıştığımız bir bütçeyle götürüyoruz ama şunu söyleyeyim, on yıldır görevdeyiz yeni belediye kurduk, hiçbir bayram öncesi maaş gecikmez. 1-2 gün olmuştur ama onun dışında diğer belediyelerde, kurumlarda duyduğunuz sıkıntıları çalışanlara yaşatmadan maaşlarını zamanında verebilen bir belediye olduk. Hatta bu ay zamanından önce aldığınız diye düşünüyorum. Parasız pulsuz bayram olmayacağına göre ilk hedefimiz para diyoruz. İşçinin, çalışanın parası. Ticaret yapan biraz riske girsin beklesin, devlet bizden alacağını da biraz eklesin. Önce sizi düşünüyoruz ondan sonra ne yaparlarsa yapsınlar diyoruz, başka çaremiz yok. On yıl sonra geldiğimiz noktada hiçbir gün çalışanları mağdur edecek tablo yaşatmadığım için kendimi mutlu addediyorum. Benim önceliğim insandır, insan odaklıdır, çalışandır, emekçidir, memurdur, maaşlı insandır" diye konuştu.

Yerel seçimlere az zaman kaldığını belirterek, kendisinin hep vefadan yana olduğunu dile getiren Başkan Hasan Karabağ, "Geçen bayramda söylediğim gibi vefasızlıklardan çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim. İhanet ve vefa bir arada çekilmiyor. Dolayısıyla bizim duruşumuz kendi siyasi hayatımızda da belediyecilikte de vefa duyduğumuz insanlara aynı vefayı gösterebilmek olmuştur. Değişim değişim diyorlar. O zaman değişim önce İzmir’den başlasın. Ben her zaman şunu söylüyorum: Hiç yılgınlığa gerek yok. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de seçim güvenliği bitmiştir. Seçim yapılıyormuş gibi bir ortam var. Seçimlerin sonuçları önceden belli. Hiç kimse birbirini aldatmasın bundan sonraki seçimler göstermelik, laf olsun seçimleri. Yerelde yapabilir mi göreceğiz belki de seçimleri kaldıracaklar. Bundan sonra demokrasi savaşı başka çizgide ve değişik yöntemler içinde olacak ama şunu söyleyeyim seçim hileli oldu diye artık demokrasi ile mücadelemizden vaz mı geçelim? Öyle bir şey yok! Anadolu topraklarında son Atatürkçü toprağa düşünceye kadar bu mücadele devam eder. Faşizmle mücadele devam eder. Hiç sevinmesinler" dedi.

Konuşmaların ardından Başqkan Karabağl tek tek personel ile tokalaşıp, bayramlarını kutladı ve hatıra fotoğrafları çektirdi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler