SON DAKİKA

İzmir Barosu Başkan Adayı Av. Özkan Yücel, yönetim kurulunu tanıttı

17 Eylül 2018, Pazartesi 18:46

     


İzmir Barosu'nun 20- 21 Ekim'de yapacağı başkanlık seçimi için Çağdaş Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Av. Özkan Yücel, yönetim kurulu adaylarını açıkladı.

Ekim ayında yapılacak İzmir Barosu seçimlerinde Çağdaş Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Av. Özkan Yücel, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasıyla yönetim kurulu adaylarını tanıttı. Toplantı da konuşan Çağdaş Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Av. Özkan Yücel, "Bizler ön seçimle ve demokratik yollarla seçilmiş Çağdaş Avukatlar Grubu adayları, İzmir Barosu’nu yönetmeye talibiz. Patron değiliz, bu mesleğin emekçileriyiz. Avukatın dertlerini, kendi dertlerimizden ötürü biliyoruz. Bu meslekten başka sırtımızı yaslayacağımız bir kapımız hiçbir zaman olmadı. Söylenmemiş sözlerimiz, denenmemiş fikirlerimiz ve hepsinden ötesi bunları yapacak enerjimiz ve cesaretimiz var. Son 4 yıllık dönemde, İzmir Barosu’nun, hak ettiği şekilde yönetilmediğini biliyor ve bu gerçeği her gün kendi gözlerimizle görüyoruz. İzmir Barosu’nun daha önceki dönemlerde olduğu gibi, ülkemiz hukuk sistemi içinde devrimci bir rol oynayabileceğinin bilincindeyiz. Kalıplaşmış sözler, tekrarlanan ve yerine getirilmeyen vaatlere karşı yeni bir anlayış ve programla İzmir Barosu üyelerinin karşısına çıkıyoruz" diye konuştu.

Avukatlara karşı şiddetin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten ve bunun için acil destek hattı oluşturacaklarını belirten Özkan Yücel, "Bayraklı Adliyesi’nin dördüncü katında, her mesai günü bir yönetim kurulu üyesinin görevli olarak bulunmasını temin edeceğiz. Anında müdahale için gönüllü avukatlardan oluşan acil destek birimini yeniden hayata geçireceğiz. Avukat büro ve konut aramaları için meslektaşlarımızdan oluşan bir görevli ağı oluşturacak, avukat hazır bulundurulmaksızın yapılan büro ve konut aramalarının önüne geçeceğiz. Mesai saati sonrası, sorgu için adliyede kalmak zorunda olan meslektaşlarımızın yeme, içme ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gereken tedbirleri alacağız" dedi. Av. Özkan Yücel'in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Av. Burcu Ece Güler, Av. Özgür Yılmazer, Av. Ali Deman Güler, Av. Sinan Balcılar, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Gamze Karaoğlu Adıgüzel, Av. Cansu Seçgin, Av. Afhan Topel, Av. Mehmet Baran Selanik ve Av. Hüseyin Yıldız." (DHA)







 
Son Eklenen Haberler