SON DAKİKA

Çocuklardan "Telefonu Bırak Benimle İlgilen" yürüyüşü

17 Ekim 2018, Çarşamba 21:48

     


İzmir'in Seferihisar ilçesindeki özel bir anaokulunun öğrencileri, Atatürk Caddesi'nde yaptıkları yürüyüşle, anne ve babalarının evde uzun süre telefonla ilgilenmesini protesto etti.

"Akıllı telefonu bırak, akıllı çocuğuna bak", "Telefonu bırak, benimle ilgilen" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Çocukların öğretmenlerinden Selin Sönmez, meydanda yaptığı konuşmada, telefonla geçirilen zaman arttıkça çocuklara ayrılan zamanın giderek azaldığını belirtti.

Bazı ailelerin çocuklarını da bir teknolojik cihaz ile yalnız bıraktığına işaret eden Sönmez, "Ellerinde telefon olan anne-baba ve tableti ile oynayan çocuklarla karşılaşıyoruz. Sonuç olarak çocuk sesleri ile yankılanan evler yerini derin bir sessizliğe bırakıyor, geriye telefon ve tabletlerin sesi kalıyor. Bu durum çocuklarımızın sosyalleşmesini engelliyor." diye konuştu.

Sönmez, çocukların ailenin ilgisinden, desteğinden mahrum kaldığına işaret ederek, anne babaların evde cep telefonu yerine çocuklarıyla ilgilenmesini istedi.

Çocukların eylemi, velileri ve öğretmenleriyle toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. (AA)







 
Son Eklenen Haberler